Merit Lefkoşa Hotel Genel Müdürü Mine Gürses ve Merit Otelleri Dijital Pazarlama Direktörü Aziz Korkmaz, düzenlenen basın toplantısında toplumsal mesuliyet projesinin detaylarını deklare etti.
   İki aşamalı olan toplumsal mesuliyet projeside Girne’nin batısında yer edinen 8 okulun altyapılarının iyileştirilmesi, noksan eğitim vasıta gereçlerinin giderilmesi ve moderinleşmesiyle ilgili olarak adım atıldığına dikkat çeken Mine Gürses, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Lapta İlkokulu, Karşıyaka ilkokulu, Tepebaşı İlkokulu, Lapta Anaokulu, Alsancak Anaokulu ve Lapta Yavuzlar Lisesi’nin acil ihtiyaçlarnın Merit Otelleri tarafınca giderileceğini altını çizdi.
   Gürses, toplumsal mesuliyet projesinin ikinci ayağında ise öğrencilerin spor, kültürel ve sanatla alakalı gelişmlerine de katkı sağlayacak etkinlikler organize edildiğini kaydetti.

Okulların acil gereksinimlerine çözüm

   Okulların senelerdir giderilemeyen altyapı sorunlarını sonlandıracak adımların atılmaya başladığının altını çizen Gürses, basketbol sahası inşası, spor sahasının üstünün kapatılması, yeni hela inşaası, mevcut tuvaletlerin yenilenmesi ve oyun alanlarının suni çimle sıhhatli mekanlara dönüştürülmesi benzer biçimde büyük projelerin yaşam bulmaya başladığını kaydetti.
   Derslerin daha sıhhatli yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla, projeksiyon, okul tahtası boyutunda internete bağlanabilen tv, printer ve tonerden tutun da güvenlik kameralarına kadar birçok ihtiyacın giderildiğini kaydeden Gürses, Lapta Yavuzlar Lisesi yönetiminin küçüklere parasız su temin etme hedefi doğrultusunda, okula soğutma hazneli tüm öğrencilere yanıt verebilecek boyutta arıtma sisteminin kurulmasıyla ilgili olarak girişimler başlatıldığını deklare etti.

Merit Spor Oyunları yapılacak

   Lefkoşa Merit Genel Müdürü Mine Gürses, Ulusal Eğitim Bakanlığı İlköğretim Dairesi onayı, adı geçen ilkokulların yöneticileriyle işbirliğinde belirlenen etkinlikler kapsamında bu öğretim senesinde toplam 9 etkinlikte öğrencilerin bir araya geleceğini kaydetti.
   Toplumsal Mesuliyet Projesi kapsamında Merit Spor Oyunları organize edildiğini açıklayan Mine Gürses, gelecek yıllarda katılımcı okul sayısının geliştirileceği proje kapsamında bu yıl, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Alsancak İlkokulu, Lapta İlkokulu ve Karşıyaka İlkokulu’nun katılımıyla 14 Kasım (yarın) Cumhuriyet Koşusu ile başlamış olacak Merit Spor Oyunları’nda, okulların kız ve adam takımlarının yarışacağını belirtti.
   Spor etkinliklerinden ikincisinin 4 ilkokulun kendi içinde oynayacağı futbol ve basketbol turnuvası olacağını kaydeden Gürses, futbolun bu dönem, basketbolu turnuvasının ise ikinci dönem gerçekleştirileceğini kaydetti.
   Mine Gürses, son yarışmanın ise ikinci dönem gerçekleştirilecek olan ve tüm sınıfların kendi içinde yarışacağı satranç turnuvası olacağını deklare etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Ulusal Eğitim Bakanlığı Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Öğrencilerin yaratıcılığını teşvik edecek etkinlikler

   Öğrencilerin kendilerini geliştirme, data ve yeteneklerinin keşfedilmesine katkı sağlamak amacıyla ilköğretim 1. ve 2. Derslik öğrencilerinin fotoğraf festivalinde bir araya geleceğini kaydeden Gürses, öğrencilerin yapmış olduğu kaplumbağa temalı resimlerin aralık ayında sergileneceğini söylemiş oldu. 
   İlkokul 3, 4 ve 5. Derslik öğrencileri kompozisyon yarışmasında gezim mevzusundaki tespit ve önerilerini kaleme dökeceklerini kaydeden Gürses, okul yöneticileriyle istişare içinde, öğrencilerin gereksinimlerine yanıt verecek şekilde ikinci dönem, tiyatro, halk dansları ve çocuk festivalleri de düzenleneceğini kaydetti.
   Lefkoşa Merit Genel Müdürü Mine Gürses, ilkokullar haricinde Lapta Anaokulu, Alsancak Anaokulu, Karşıyaka İlkokulu ve Karaoğlanoğlu İlkokulu anasınıflarını kapsayacak etkinliklerin organizasyonuyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.