Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu  sigorta reçeteleri üstünden meydana getirilen usulsüzlük ile ilgili Tabipler Birliği, Özgür Çalışan Hekimler Birliği, Tıp-İş ve Eczacılar Birliği temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirmiş oldu.

17 kişiye vatandaşlık verildi

17 kişiye vatandaşlık verildi

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya nazaran, toplantı ile ilgili  Bakan Gardiyanoğlu’nun açıklaması  şöyleki;

“Malumunuz olduğu suretiyle Bakanlığımıza bağlı Toplumsal Sigortalar Dairesi’nin sigortalıların ilaç gereksinimlerini karşılamak için kurulan sistemindeki aksaklıkları fırsat bilenlerin içinde bulunmuş olduğu büyük bir usulsüzlük tespit etmiş durumdayız.

Basında da yer almış olduğu benzer biçimde bazı eczaneler ve bazı doktorların içinde bulunmuş olduğu tespit edilen bu usulsüzlükle ilgili data ve bulgular bugün itibarı ile Polis Genel Müdürlüğü’ne iletilmiş, kriminal soruşturma başlamış durumdadır. Tabipler Birliği, Özgür Çalışan Hekimler Birliği, Tıp-İş ve Eczacılar Birliği temsilcileri ile bu mevzu özelinde bir toplantı gerçekleştirdim.

Bu güzide meslek  örgütlerimizden bu soruşturma ile ilgili tam destek sözü aldığım için son aşama memnunum.  Aslına bakarsanız aralarına sızmış fena niyetlilerin ayıklanması mevzusunda onlarla hem fikiriz. Bu mevzuyu yönetim Kurullarında enine boyuna tartışmayı ve lüzumlu önlemlerle beraber, kamuoyuna izahat yapmak suretiyle buradan ayrılmışlardır. Bu örgütlerimizle yaptığımız görüşmede ek olarak sistemin aksaklığını bir nebze tadil etmek ve devamlı  aynı ilacı kullanmak zorunda olan hastaları bu ani gelişme karşısında mağdur olmamaları ve ilaçların teminin devamı için doktorlar ve eczacılar duyarlılık gösterecekleri ile ilgili beni temin ettiler. Ikimiz de sistemde fazlaca süratli bir halde yapacağımız değişiklikle sistemdeki açıkları ortadan kaldırmak için hareket geçmiş bulunuyoruz. Bilinmesini isterim ki, Bakanlığımın her noktasında ucu kime dokunursa dokunsun, yanlış, usulsüz yada vicdanen rahatsız eden her türlü uygulamanın karşısında olacağız.”