Mevlid Kandili dolayısıyla yarın saat 19.15’te Hala Sultan Camii’nde Mevlid Kandili Hususi programı yer alacak.

Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal kandil sebebiyle yayımladığı mesajda, şu ifadelere yer verdi:

Dinçyürek: Yeşil reçete kontrol ve denetimlerine yönelik etkin mücadele kararı aldık

Dinçyürek: Yeşil reçete denetim ve denetimlerine yönelik etkin savaşım sonucu aldık

“26 Eylül Salı  gününü Çarşambaya  bağlayan gece Kur’an-ı Kerim’de ahlakı övülen, Tanrı’ın insanlara rahmet elçisi olarak gönderilmiş olduğu, Peygamberlik zincirinin son halkası, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v)  doğumu vesilesiyle kutlayacağımız Mevlid Kandilidir.

Mevlid Kandilini kutlarken, Hz. Peygamberi örnek almak, O’nun insanlığın rahatlık ve mutluluğu için yapmış olduğu daveti günlük yaşamımıza yansıtmak ve güzel ahlakını bilgili bir yaşam seçimi olarak davranışlarımızın merkezine koymamız icap ettiğini bir kez daha hatırlamalıyız.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ve Peygamber Efendimizin (s.a.s.) bizlere örnek olarak sunulan hayatında; Hz. Peygamberin Tanrı’ın emirlerine, ailesine, dostlarına ve çevresine vefa örnekleri ile dolu bulunduğunu görmekteyiz. Peygamber efendimizin hayatında tüm peygamberlere ayrı ayrı vefa duyması, kendisinden sonrasında yaşayacak olan ümmeti için vefa göstermesi benzer biçimde nice vefa örneklerine şahit olmaktayız”

– “Hilye-i Şerîf eserleri sergisi ve konferansı düzenlenecek”

Ünsal mesajında bu yıl Mevlid-i Nebi haftası kapsamında yarın saat 14.00’te Hala Sultan Camii konuşma salonunda Peygamber sevgisinin Türklere özgü yansımasının kelimelerle resmedildiği Hilye-i Şerîf eserleri sergisi ve konferansı düzenleneceğini belirtti.

Sergide Anavatan Türkiye’den gelen ve alanında mahir hattatların değindiği Hilye-i Şerif eserlerinin sergileneceğini belirten Ünsal, serginin derhal arkasından Hilye-i Şerif temalı konuşma düzenleneceğini kaydetti.

Bu çerçevede, Salı akşam 19:15’te gene Hala Sultan Camii’nde Mevlid Kandili Hususi programı düzenleneceğini belirten Ünsal, tüm halkı programlara çağrı etti.

Ünsal, “ Milletimizin ve İslam Aleminin  Mevlid Kandilini kutlama eder, sıhhat ve afiyetimizin devamına, içsel dünyamızın aydınlanmasına, ailemizin mutluluğuna, gönül coğrafyamızın birlik ve dirliğine ve tüm insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenâb-ı Tanrı’tan niyaz ederim.” ifadelerini kullandı.