Arıtılmış suyla üretilen mısırlar hasat edildi

Arıtılmış suyla üretilen mısırlar hasat edildi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, uzun süreden beridir gündeme getirmiş olduğu projeksiyon nüfusun doğru ve adilane şekilde belirlenmesi yönündeki açıklamalarına bir yenisini ekledi. Girne’de 4 yaştan başlayarak üniversite öğrencilerine kadar talebe sayılarını 24 saat şeklinde kısa bir sürede incelediklerini dile getiren Şenkul, bir tek bölgedeki talebe sayısının ortalama 40 bin bulunduğunu deklare etti.

Girne’nin resmi nüfusunun 33 bin 200, açıklanan projeksiyon nüfusunun ise 47 bin olduğuna işaret eden Şenkul, sunulan projeksiyon rakamların gerçekle bir ilgisi olmadığının altını çizerek Başbakan Ünal Üstel’e, “2024 yılı için yasa ile mecburi kılınan projeksiyon nüfusun doğru ve adilane şekilde belirlenmesi için siz de üzerinize düşeni yapmalısınız” mesajı verdi.

Şenkul açıklamasının devamında, hükümetin gerçek nüfus üstünden katkı vermesi halinde bir tek Doğu Çevre Yolu için Girne Belediyesi bütçesinden 100 milyon TL ayıracakları sözünü verdi.

“LÜTFEN ARTIK BU YALANA SON VERELİM”

Kentin geleceğini planlama adına en mühim veri olan nüfus ve nüfusun içeriğini belirlemek için bazı araştırmalar yaptıklarını kaydeden Şenkul, “40 bin talebe, 35 bin civarı da yerli yabancı kayıtlı çalışanın yaşamış olduğu bir kentin nüfusu iyi mi 47 bin olabilir” sorusunu yöneltti. Bu sayılara ek olarak işi olmayan, okul yaşına gelmeyen, emekli, ülkeye yerleşen yabancı, ev hanımı nüfuslarının da ortaya koyulmasının gerekliliğini dile getiren Şenkul, “Lütfen artık bu yalana son verelim” ifadelerini kullandı.

“GİRNE BELEDİYESİ OLARAK SADECE HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ”

Gerçek nüfusun katkı oranı anlamını taşıdığına işaret ederek sözlerine devam eden Şenkul, bunun Girne’ye daha çok yatırım demek bulunduğunun altını çizdi. Geçtiğimi günlerde çöp verileri, su verileri, vasıta sayısı ve yeni yurttaş olanların ülkeye oranı ile ilgili istatistikleri paylaştıklarını vurgulayan Şenkul, bu açıklamalar karşısında hükümetten ‘kriterlerimiz değişik’ yanıtını aldıklarını ve artık “bu adaletsizliğe, hak gaspına artık dur demenin zamanı gelmiştir.” şeklinde konuştu. Şenkul, “Girne Belediyesi olarak bir tek hakkımız olanı istiyoruz” dedi.