CTP’den verilen bilgiye bakılırsa, ziyaretlerde Hanım Örgütü Başkanı Doğuş Derya’ya, Eğitim Sekreteri Umure Örs, CTP Güzelyurt Hanım Örgütü Başkanı Kadriye Pire ile Hanım Örgütü üyeleri Zühre Civa, Nesrin Kısaoğlu ve Alev İzdağ birlikte rol aldı.

Söz mevzusu merkezlerdeki yetkililerden informasyon alan CTP Hanım Örgütü heyeti, sahada yaşanmış olan sorunlara çözümler yanında mevzuat eksiklikleri ile ilgili yapılabilecek değişimler mevzusunda görüş alışverişinde bulunmuş oldu.

CTP Hanım Örgütü Başkanı Doğuş Derya ziyaretler esnasında yapmış olduğu konuşmada, CTP Hanım Örgütü olarak toplumsal politikalarla ilgili uzun süredir hem veri toplama hem de uygulamada yaşanmış olan zorluklarla ilgili devam eden çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti.

“Nitelikli yaşlanmanın” bir devlet politikası haline gelmedikçe yaşlı hakları ile ilgili yaşanmış olan sorunların artarak devam edeceğini belirten Derya, hem kamu hem de hususi bakım evlerinde çalışan kişilerin sertifikasyon, emek harcama ve vardiya saatleri ile bakım evlerinin regülasyonu için lüzumlu mali kaynakların ve lojistik ihtiyaçların tekrardan gözden geçirilmesinin aciliyetine vurgu yapmış oldu. 

KKTC 40 yaşında… Töre: KKTC, onurlu bir var oluş mücadelesinin neticesidir

KKTC 40 yaşlarında… Töre: KKTC, onurlu bir var oluş mücadelesinin neticesidir

Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni de ziyaret eden kurul, engelli bireylere verilen eğitimin potansiyelinin geliştirilmesi için neler yapılabileceğini paylaştı.