İçişleri Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya gore, Bakan Oğuz, mesajında, “19 Mayıs 1919’da yakılan bağımsızlık meşalesinin, büyük bir zaferle taçlanmasının sonucunda Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan yönetim, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek duyuru etmiş olduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşku ve gururla karşılıyoruz. Cumhuriyet atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır” dedi.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde, büyük bir dayanışma örneği sergileyerek vermiş olduğu varoluş mücadelesinin; azim ve büyük bir kahramanlıkla ölümsüzleştiğini belirten Oğuz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarının öncülüğünde Türk milletinin iradesine hiçbir süre pranga vurulamayacağının Cumhuriyetle duyuru edildiğini altını çizdi.

Sağlık Bakanlığı: Organ nakilleri, hayatları değiştirebilecek tıbbi bir mucizedir

Sıhhat Bakanlığı: Organ nakilleri, hayatları değiştirebilecek tıbbi bir mucizedir

Büyük mücadeleler neticesinde kurulan ve armağan edilen Cumhuriyet’in 100. yılına ulaşmanın mutluluk, coşku ve gururunun yaşandığını dile getiren Oğuz, Cumhuriyet’in 100. senesinde tarihten alınan güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıldığını ve güvenli adımlarla ilerlendiğini kaydetti.

Oğuz, mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk başta olmak suretiyle Türk milletinin sonsuza dek yaşaması için, canlarını asla düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi dualarla, kahraman gazilerimizi de minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.