İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, bugün Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan meydana getirilen açıklamaya gore, Bakan Oğuz kabulde yapmış olduğu konuşmada, evlilik dışı yada yurt dışından gelen kişilerin Thalassaemia hastalığının bilincinde olması ve sıkıntıya düşmemesi adına bazı tedbirler alması mevzusunda Bakanlığın lüzumlu emekleri başlatacağını belirtti.

 Beşevlerli: “Ülkede Thalassamia ve orak hücreler anemisi hastalıklarında ciddi artış var”

Thalassaemia Derneği Başkanı Çiğdem Beşevlerli kabulde yapmış olduğu konuşmada, ülkede thalassamia ve orak hücreler anemisi hastalıklarında ciddi artış gözlemlendiğini kaydetti.

Özersay: New York’ta bir kapı aralanmış oldu

Özersay: New York’ta bir kapı aralanmış oldu

Ülkeye eğitim, emek harcama izinli ve oturma izinli gelen vatandaşların bu hastalığın bilincinde olmadığına dikkat çeken Beşevlerli, hastalığın kontrolsüz şekilde arttığını söylemiş oldu.

Beşevlerli, emek harcama ve oturma izinleri için talep edilen sıhhat testlerine taşıyıcılık testinin de ilave edilerek yapılmasının, taşıyıcı bireylerin bilinçlendirilmesinde ve thalassamia vakasının artmasını önlemekte ehemmiyet arz ettiğini belirtti.

Kan ve ilaç bulmakta zorlandıkları bu zamanda kampanyalarla ayakta durduklarını söyleyen Beşevlerli, birkaç yıla kadar hekim bulmakta da zorlanacaklarını açıkladı.

Yurtdışından gelen thalassamia doğumları durdurabilme ve insanları bilinçlendirmenin önemine vurgu meydana getiren Beşevlerli, günden güne artan vakaların istatistik verilerini paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Beşevlerli, “artan olay sayılarından dolayı mevcut thalassamia hastalarının tedavilerinden geri kalmaya başladığını, bu durumun devlete külfet yarattığını” söylemiş oldu.

‘’Bizim bu kadar hasta sayısına mali olarak katkı sağlamamız mümkün değildir. Kapasitemizin durumu ortadadır.’’ diyen Beşevlerli, Muhaceret Dairesi’nin taşıyıcılık testini mecburi hale getirmesini talep ettiklerini belirtti.

Beşevlerli, Thalassaemia Derneği’ne verilen arazinin hudutlarının belirlenmesi mevzusunda Tapu Dairesi’nden mevzuyla ilgili girişim yapması yönünde yardım talebinde de bulunmuş oldu.