İstanbul’da meydana gelen  etkinliğe İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği’nin (İİTOB)  asli üyesi olarak katılan Varol, genel kurulla beraber meydana gelen “Informasyon, Tecrübe ve Paylaşım Forumu”nda konuşma yapmış oldu.

Konuşmasında, KKTC halkı olarak yaşanmış olan en büyük sıkıntının dıştan maruz kalınan insan hakları ihlali olduğuna vurgu meydana getiren Varol, gençlerin, evlatların, sporcuların ve bilim adamlarının insan hakları ihlaline maruz kaldığını kaydetti.

Asım Akansoy: Federasyonu gömmek için Kıbrıs Türk Devleti’ni kurmak Erhan Arıklı’yı aşar

Asım Akansoy: Federasyonu gömmek için Kıbrıs Türk Devleti’ni oluşturmak Erhan Arıklı’yı aşar

Internasyonal topluluğun desteğine gerekseme duyulduğuna dikkat çeken Varol, “Birlikten güç, informasyon, destek doğar; gençler yurt haricinde insan hakları ihlalleri yaşıyorlar ve sporcularımız hiçbir aktiviteye ve yarışmaya katılamıyor.” dedi.

 Varol, bilhassa pandemi döneminde KKTC halkının fazlaca büyük insan hakkı ihlaline uğradığına dikkat çekerek, ülkeye aşı gönderilmesi benzer biçimde sıhhat mevzularında dahi saf dışı bırakılmaya çalışıldığını kaydetti.

Varol, toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, internasyonal topluluğun KKTC halkına destek vermesi yönündeki çağrısını yineledi.