Ozanköy Şehitleri’ni Anma Töreni, protokol sırasına bakılırsa anıta çelenklerin sunulması ile başladı.

Arkasından saygı duruşu eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende ondan sonra, The English School of Kyrenia Talebesi Haluk Vecdi Gökmen “Ben bu vatan için şehit oldum ana” adlı şiirini okudu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise şehit yakını Mustafa Ergüven yapmış oldu.

Mustafa Ergüven konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının tarih süresince birçok sınav ve zorluğa karşın kendi varlığını sürdürmek için savaşım verdiğini ve bu süreçte birçok evladını  topraklar için feda ettiğini altını çizdi. Var oluş mücadelesinde yaşamını kaybeden şehitlerin minnetle anıldığını ifade eden Ergüven, “Onlar vatanları için canlarını ortaya koyarken, bizlere özgürlüğün, bağımsızlığın ve adaletin kıymetini öğrettiler” diye konuştu.

Özür dileyerek duyurdular... 5 Saat elektrik verilemeyecek...

Özür dileyerek duyurdular… 5 Saat elektrik verilemeyecek…

Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesini sürdürürken karşılaşmış olduğu yeni bir aşama olan ekonomik ve siyasal var oluş mücadelesini yürütmesi gerektiğine de işaret eden Ergüven, şehitlerin bıraktığı mirasın bir tek ülke topraklarını korumakla sınırı olan bırakılmaması icap ettiğini, bununla birlikte ülkenin ekonomik, bağımsızlık ve kalkınma hedeflerine yönlendirilmesi gerektiğine vurgu yapmış oldu.

Merasim konuşmaların peşinden sonlanmış oldu.