Cumhuriyet Meclisi Onur Salonunda bugün saat 14.00’te gerçekleşen kabulde, Kıbrıs Türk Hanımefendiler Konseyi Derneği Onursal Başkanı Dr. Latife Birgen’in yaşam öyküsünü mevzu alan kitap Özdenefe’ye takdim edildi. Kabulde  UBP Milletvekili Yasemi Öztürk, CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu, Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ve  Cumhuriyet Meclisi Genel Sekteri Seral Fırat da hazır bulunmuş oldu.

Taneri

Meclisten verilen bilgiye bakılırsa, Kıbrıs Türk Hanımefendiler Konseyi Derneği Başkanı Remziye Taneri, kitapta Latife Birgen’in Kıbrıslı Türk hanımlarına adanmış yaşam öyküsünün anlatıldığını kaydetti.

Arıklı:

Arıklı: “Özbek Pilavı” esprisini birileri ciddiye almış…

Kitabın gelecek nesillere bir armağan bulunduğunu ifade eden Taneri, bu tür mücadeleci hanım yaşam öykülerinin gün yüzüne çıkarılmasının mühim bulunduğunu altını çizdi ve kitabın yazarı Mutlu Soykurt’a teşekkür etti.

Özdenefe

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Erdem Özdenefe, Kıbrıslı Türk kadınlarının  topraklarda tutunabilmek için yalnız siyasette değil, yaşamın her alanında senelerdir savaşım verdiğini söylemiş oldu.

Özdenefe, Dr. Latife Birgen şeklinde mücadeleci hanımefendilerin yaşam öykülerinin gelecek nesillere aktarılmasının oldukca yararlı ve mühim bulunduğunu kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Erdem Özdenefe, Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi’nin mevcut yasalardaki hanım ve adam eşitsizliğini saptamak için çalıştığını da belirterek, bu çalışmalara değindi.