Yaşamını uzun süredir İstanbul’da sürdüren Eski Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Gıynık’a verdiği röportajda, mühim açıklamalarda bulunmuş oldu. 

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi’nin gündemini meşgul eden kurultay tartışmalarına ilişkin mühim mesajlar verdi. Her ne kadar uzakta olsa da ülkede ve UBP’de yaşanmış olan gelişimleri yakından takip ettiğini ifade eden Özgürgün, UBP’de birlik ve beraberlik sağlanmadan ‘yangından mal kaçırır şeklinde’ baskın bir muhteşem kurultaya gidilmesi halinde UBP’yi oldukca daha fena günler beklediğini savundu.

“UBP’YE YAKIŞIR BİR KURULTAY”
Ulusal Birlik Partisi’nin günü geldiği süre, 2024 senesinde olağan kurultayını coşkulu ve demokrasiye yakışır bir halde gerçekleştirmesi icap ettiğini dile getiren Özgürgün, “Kurultay geçmişine kadar partideki birlik ve bütünlük tekrardan sağlanmalı. UBP’ye yakışır şekilde bir kurultay gerçekleştirilmeli” diyerek, geçmişte yaşanmış olan hatalardan ders çıkarılması icap ettiğinin altını çizdi. Birlik ve beraberlik çağrısı icra eden Özgürgün, partinin mühim isimlerinin aklı selim davranması icap ettiğini altını çizdi ve partinin şu anki haliyle erken seçime gitmesi halinde ‘hezimet’ yaşanabileceği uyarısında bulunmuş oldu.

Berova, Alsancak Mare e Monte Yardım Derneği'ni kabul etti...

Berova, Alsancak Mare e Monte Yardım Derneği’ni kabul etti…

“TEK BAŞINA İKTİDARA TAŞIYACAK BİR LİDER”
Mahalli seçimlerde ve milletvekilliği ara seçiminde halk partimize ihtiyaç duyulan mesajı verdi” diyen Özgürgün, “Bu seçim neticelerinden ders çıkarılmalı” dedi. Partinin önde gelen birçok adı ile de istişare içinde bulunduğunu ve bu şekilde bir ortak görüş bulunduğunu kaydeden Özgürgün, “UBP kendi içinde oldukca sıkıntılı ve yıkıcı süreçlerden geçti. Geçmişte oldukca hatalar yapılmış oldu fakat parti için güzel ve başarıya ulaşmış işlerin yapıldığı dönemler de oldu” diyerek, “Eski bir genel başkan ve UBP’ye gönülden bağlı birisi olarak UBP’yi küçültecek değil, büyütecek ve milletvekili sayısını artırarak tek başına iktidara taşıyacak bir lidere gerekseme bulunduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: