Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ziya Öztürkler, BRT’de gösterilen ’14. Saat’ programına katıldı. 

Öztürkler, “Hatırlıyorum aday talibi olduğumuz dönemlerde hep insanlaın artık siyasetçiye olan bakış açısının değişmesi icap ettiğini ifade etmiştim. Değişik profiler ortaya çizmemiz icap ettiğini ifade etmiştim. Neleri eleştiriyorduk. Örneğin hep eleştirdiklerimiz döndü bizi buldu. Yalnız milletvekillerinin bakanlık hedeflediklerini ortaya koyuyorduk. Ve bakanlıktan alınan milletvekillerinin partisine küstüğünü, Meclis’e, komitelere gitmediğini, emek verme yapmadığını ifade ediyorduk ve biz topluma işte hizmet için seçileceğimizi ve bu şekilde noktalara kesinlikle bu şekilde durumlara girmeyeceğimizi ifade ediyorduk. Dediklerimizi yapıyoruz. İşte Başbakan takdir etti bakan olduk, takdir etti bakanlıktan gittik. Fakat 2 yıl oluyor 1 gün dahi Meclis’te devamsızlığım yoktur. Denetim edebilirsiniz. Çağrıldığım tüm komitelerde de yer aldım.Yasalara katkı koydum” dedi.      

“TOPLUMA OYUN OYNAMAMAK LAZIM”

UBP Milletvekili Öztürkler, “Ana karşıcılık partisi Meclis’te kendi siyasal görüşünü, vizyonunu ve kendisinin iktidara gelmesi için hareket tarzlarını oluşturmak zorundadır. Şuanda bunlar ortaya konuluyor. Bunlar saygı çerçevesinde kalmış olduğu müddetçe hakaret noktasına gitmediği ve nitelikli, üretken eleştiri noktasında kaldığımız sürece sorun yoktur. Fakat hakaret noktası yada bir tek yapıcı değil, yol gösterici değil bir tek yıkıcı bir eleştiri noktasına giderse ülke kaybeder. Bunların olmaması gerekir. Aslına bakarsak biz siyasetçilerin Meclis ortamında da, sokakta da, söylemlerimizde de, konuşmalarımızda da nitelikli eleştirme kültürünü ortaya koymamız gerekir. Meclis’te şuan bence bu kafi değil.Ben kimi zaman Meclis’te şahit olduğum sahnelere üzüldüm. Yada kimi zaman Meclis kürsüsünden konuşulurken anlatılan bazı sözcüklere üzülebiliyorum. Haraket tarzlarına da üzülebiliyorum. Bu bahsettiğimiz kişiler Meclis ortamında bu tarz şeyleri ifade ederken, dışarda kahve içilirken yada söyleşi edilirken değişik davranıldığını da görüyoruz. Topluma oyun oynamamak lazım. Topluma doğruları her platforumda göstermek lazım” diye konuştu.

Nitelikli eleştirinin ne yapılması icap ettiğini de göstermek bulunduğunun altını çizen Öztürkler, şöyleki devam etti: 

 “Eğer biz Meclis olarak, Kıbrıs Türk toplumu olarak bir tek konuşmaz, eleştiri yapmaz ve yaptığımız eleştirilerin iyi mi düzeltilmesi icap ettiğini ortaya koyarsak şu demek oluyor ki “nitelikli eleştiri kültürüne” haiz olup da bu yolda hareket edersek o vakit birçok problemler çözülebilir.”
 
‘Hükümette oyun oynayan var mı’ sorusuna ise Öztürkler, “Bence yok, yoktur” yanıtını verdi.

Ilık ve nemli hava etkisini sürdürecek... Sıcaklık 35 dereye kadar yükselecek

Ilık ve nemli hava tesirini sürdürecek… Isı 35 dereye kadar yükselecek

“TAÇOY’UN ELEŞTİRİSİ AĞIR OLMUŞ”

Düzmece Reçete soruşturması ile ilgili de konuşan Öztürkler, Taçoy’un “soruşturma vesilesiyle kurultay hesaplaşması yapılıyor” açıklamasına katılmadığını, doğru bir yaklaşım olarak da bulmadığını söylemiş oldu. 

Öztürkler, “Ağır eleştiri olmuş. Bir bakan arkadaşımız orada kendisine ortaya konulmuş olan dosyalarla ilgili soruşturma süreci başlatıyor. Buna saygı duymak lazım…” dedi.

Kaynak: BRT