Polis Basın Subaylığı tarafınca meydana getirilen yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın gösterim organlarında, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafınca bazı sertlik ve tacizlik vakalarına maruz kalan S.O.’nun şikâyetlerinin İskele Polis Müdürlüğü tarafınca dikkate alınmadığı, kocasının polis tarafınca korunduğu ve polisin kendisini haksız yere tutukladığını yönündeki haberlere cevap verildi.

Açıklamada, “Bilinmelidir ki, daha ilkin de belirttiğimiz şeklinde, Polis Genel Müdürlüğü’nün hanıma yönelik sertlik mevzusundaki hassasiyeti sıfır hoşgörü düzeyindedir” denildi.

2018 senesinde, bir tek Lefkoşa Polis Müdürlüğü bünyesinde, 2021 senesinde ise Polis Genel Müdürlüğü ve tüm İlçe Polis Müdürlüklerinde faaliyete geçirilen “Hanıma Şiddete Müdahale Birimleri” ile hanımefendilere yönelik sertlik mevzusundaki mücadelede Polis Teşkilatı olarak hassasiyetle halka hizmet verildiği belirtilen açıklamada, şöyleki devam edildi:

İskele’de 3 saatlik elektrik kesintisi

İskele’de 3 saatlik elektrik kesintisi

“Her mevzuda olduğu şeklinde, hanıma yönelik sertlik mevzularında da meydana getirilen tüm şikâyetle polis tarafınca hassasiyetle soruşturulmakta ve tanzim edilen dosyalar hızlıca yargıya havale edilmektedir. Hal bu şekilde olmakla birlikte, basına mevzu olan S.O. ile boşanma aşamasındaki eşi O.D. içinde vuku kabul eden vakalarla ilgili, birçok kez taraflar karşılıklı polise şikâyet yapmış ve meydana getirilen şikâyetler polis tarafınca değerlendirilerek lüzumlu yasal işleme gidilmiştir.”

Mahkeme emrine uymadı, cezaevine gönderildi

Açıklamada, “Son olarak, O.D’nin, daha evvelde İskele Aile Mahkemesi tarafınca boşanma aşamasında olan eşine yaklaşmaması ve kendilerini rahatsız etmemeleri yönünde verilen mahkeme emrine riayet etmediği yönünde eşi S.O. tarafınca polise şikâyet üstüne zanlı O.D. “Mahkeme Emrine Riayet Etmeme” suçundan polis tarafınca dün İskele Kaza Mahkemesi huzuruna çıkartılmış ve Mahkeme zanlı O.D’nin 15 gün süre Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak kalması yönünde buyruk vermiştir.”