Polis, toplumsal medyada kimlik ve krewdi kartı bilgilerinin paylaşılmamasını ve aile büyüklerinin uyarılmasını rica etti.

Hava nasıl olacak?

Hava iyi mi olacak?

Polisten meydana getirilen izahat şu şekilde:

Feysbuk ve Instagram benzer biçimde toplumsal medya platformlarında, bazı fena niyetli kullanıcılar tarafınca çalınan düzmece hesaplarla, çeşitli senaryolar üretilerek dolandırıcılık faaliyetleri yapılmaya ve bilhassa yaşlı şahıslardan sahtekarlıkla para temin edilmeye devam ediliyor.
    Son olarak bir feysbuk kullanıcısı tarafınca, çalınan düzmece hesap ile dolandırmak kastıyla MESSENGER uygulaması üstünden, çaldırmış olduğu feysbuk hesabındaki bir arkadaşına “CarrefourSA Alış Veriş Çeki” çeki kazanılmış olduğu yönünde düzmece bildiri göndererek, yaşlı bir şahsın “Kimlik ve Kredi Kartı Bilgilerini” aldıktan sonrasında, bahse mevzu şahsın banka hesabından yüklü oranda parayı sahtekarlıkla temin etmiş olduğu tespit edilmiştir.
    Halkımızın ve bilhassa yaşlı kesimin benzer mağduriyetleri yaşamaması adına, tanımış olduğu bir kişi olsa bile güvenli olmadan, kimlik ve/yada kredi kartı bilgilerini toplumsal medya uygulamaları üstünden kimselerle paylaşmamaları ve bu mevzuda bilhassa aile büyüklerini uyarmaları önemle rica olunur.