Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Talibi Saptama Komitesi tarafınca düzenlenen Rektör Eğilim Belirleme Oylaması sonuçlarına nazaran; tek Rektör talibi olan Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ mensubu ve öğrencilerinden yüzde 88.54 güvenoyu aldı.

Rogers: Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarır

Rogers: Meme kanserinde erken tanı yaşam kurtarmış olur

Rektör Eğilim Belirleme Oylaması, 20 Ekim 2023 Cuma günü, 09:00 – 16:00 saatleri içinde, DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda gerçekleştirildi. Oylamada; DAÜ bilimsel niteliği olan, yönetsel ve işçi mensubu ile talebe konseyi üyeleri Prof. Dr. Hasan Kılıç için “Evet” yada “Hayır” oyu kullandı.

DAÜ Rektör Talibi Saptama Komitesi tarafınca meydana getirilen açıklamaya nazaran; oylamaya toplam 424 bilimsel niteliği olan personel, toplam 469 yönetsel ve işçi personel ile toplam 8 talebe konseyi üyesi katıldı. DAÜ’de Rektör Eğilim Belirleme Oylaması’na katılım %77.81 olarak gerçekleşti.

Oylama sonucunda yüksek bir yüzdelikle DAÜ’nün güvenoyunu alan Prof. Dr. Hasan Kılıç; 23 Ekim 2023 Pazartesi günü, saat 10:30’da toplanacak olan DAÜ Senatosu tarafınca Rektör olarak DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu’na önerilecek. DAÜ Rektörü, Vakıf Yöneticiler Kurulu Sonucu ile atanarak göreve başlamış olacak.