Maliye Bakanlığı'ndan maaş açıklaması: Salı günü ödeniyor

Maliye Bakanlığı’ndan maaş açıklaması: Salı günü ödeniyor

Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, bazı tabip ve eczanelerin isminin karıştığı devletin kasasından minimum 60 milyon TL fazla paranın çıkmış olduğu iddia edilen ‘reçete vurgunu’ vakası ile ilgili Polis Genel Müdürü Kasım Kuni’yi  ziyaret etti.   

Göreve geldiği vakit mevzuya ilişkin adım atan, Başbakan Ünal Üstel’den almış olduğu yönerge ile olayın üstüne giden Bakan Gardiyanoğlu, mevzunun peşini bırakmayacağını gösterdi.   

Görüşmeyi değerlendiren Gardiyanoğlu, “Polis genel müdürümüzle soruşturmanın devamı hakkında konuştuk. Müdürümüzden yaptıkları soruşturmanın ne aşamada bulunduğunu öğrendik.  Soruşturmanın derinleşip hızlandığını gördük” dedi.    Gardiyanoğlu, “Doktorlarımıza ve eczacılarımıza saygımız sonsuz. Bizim buradaki gayemiz sepetteki çürükleri temizlemektir” ifadelerine yer verdi.

İlk vaka 2021’de   Toplumsal Sigortalar Dairesi Müdürü Tahir Serhat, mevzuyla ilgili daha ilkin yapmış olduğu açıklamada, 2021 tarihinde bir sigortalının rastgele bir eczaneye gittiğini ve sigorta reçetesiyle ilaç aldığını, aynı sigortalının ondan sonra devamlı gittiği eczaneye gittiğini ve sistemin sigortalı için 2 reçete aldığına dair uyarı verdiğini kaydetti.   

Sigortalı vatandaşın mevzuyla ilgili Toplumsal Sigortalar Dairesi’ne ihbarda bulunduğunu ifade eden Serhat, mevzuyu araştırmaya başladıklarını ve rastgele gittiği eczanenin sigortalı yurttaş adına bir reçete daha oluşturduğunun ortaya çıktığını söylemiş oldu. Serhat, mevzuyu polise taşıdıklarını açıkladı.  

  Polisin mevzuyla ilgili soruşturması devam ediyor.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi