Alsancak İlkokulu’nun 10 yeni geçici öğretmen ve 9 öğretmen eksikliği ile kapılarını açtığını belirten Rogers, yeni atanan öğretmenlerin tayinlerinin yeterince süratli yapılmadığını altını çizdi.

Sınıfların kalabalık oluşu ve yabancı talebe yoğunluğunun birçok öğretmeni başka okullara nakil olmaya zorladığını ifade eden Rogers, okulda yalnız 1 kıdemli öğretmen ve beş branş öğretmeni bulunduğunu deklare etti. Genel olarak, bu yıl gereksinim duyulan geçici öğretmen sayısının 250-300 civarında olması beklendiğini söylemiş oldu. Rogers, bu geçici öğretmenlerin liyakat kriteri değil, partizanlıkla seçildiğine dikkat çekti.

Rogers, kontrolsüz nüfus artışının ve eğitim altyapısının yetersizliğinin çocuklarımıza bedelini ödetildiğini belirterek, bilimsellikten uzak, cinler, periler şeklinde konuların okul kitaplarına girmesine göz yumulduğunu beyan etti.

Rogers, açıklamasında “Konteyner sınıfları övenler, eğitimin öğretmensiz sınıflarla başlamasına da naturel bir süreçmiş şeklinde bakılmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.

Ombudsman Varol’un Roma’da yapacağı konuşma engellendi

Ombudsman Varol’un Roma’da yapacağı konuşma engellendi

Son olarak, Rogers, okuyan, sorgulayan ve modern bir neslin yetişmesini istemeyenlerin bulunduğunu sadece buna asla izin vermeyeceklerini altını çizdi.