-CANLI AKTARIM / Pelin Yükselay

Akpınar ve Çeliker İrlanda’da temaslarda bulunuyor

Akpınar ve Çeliker İrlanda’da temaslarda bulunuyor

Girne Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers Meclis Genel Kurulu’nda, “Toplu Taşıma Altyapısındaki Eksiklikler ve Ülkeyi Bekleyen Kaos” temalı konuşma gerçekleştirmiş oldu.

Ülkemizdeki nüfus artışının kontrolsüz devam ettiğine dikkat çeken Rogers, bunun karşsıında ülkenin her anlamda yetersiz kaldığını ve kaosa sürüklenildiğini kaydetti.

Işıksız, alt yapısı yetersiz yollarda, trafik kurallarımızı bilmeyen bir fazlaca sürücü olduğuna vurgu meydana getiren Rogers, ‘her gün yollarda suçsuz insanlarımız ölüyor. 10 Ayda 36 ölümlü kaza oldu, 39 insanımız yaşamını yitirdi. Sürat, alkol ve cep telefonu kazaların başlıca sebebi” diye konuştu. 

“Ülkemizdeki trafik kaosu asla azalmayacak her geçen gün artacak” diyen Rogers, ülkede uygar bir toplu taşıma sisteminin olmasının önemine vurgu yapmış oldu. Toplu taşıma olmamasının ülkede büyük mesele olduğuna vurgu meydana getiren Rogers, ‘bir genç bir yere gidecekse ailesinin otomobili var ise onun tarafınca götürülmek ve aranmak ya da bulunmuş olduğu bölgeden otostop çekmek zorunda kalıyor. Oysa yanı başımızdaki Cenup Kıbrıs’ta ayni genç, durağa çıkıyor ve otobüse binerek istediği yere gidiyor’ diye konuştu. 

“Bu hükümetin toplu taşıma ile ilgili herhangi bir vizyonu var mı?” diye soran Rogers, ‘5 Senelik kalkınma planı yapılacak, bu mevzu kim bilir o kalkınma planında yer alacak fakat hiçbir şey yapılmadan bu mevzu gene tozlu raflara kalkacak’ diye konuştu.