Beyarmudu’ndan kaçak şekilde Kıbrıs’ın kuzeyine geçip, Ercan’da kendilerini bekleyen ‘hususi jet’ ile yurtdışına çıkmaya çalışan sadece ‘giriş’ kayıtları bulunamayınca tutuklanan ve Kıbrıs’ın güneyindeki cinayetlerle bağlantıları olduğu kabul edilen şahıslarla ilgili Rum polisinden izahat geldi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na meydana getirilen açıklamada polis sözcüsü, tutuklanan iki şahsın “Thanasis Kalogeropoulos ve Alexis Mavromichalis cinayetleriyle hiçbir ilgisi olmadığını” söylemiş oldu.

Polis sözcüsü, iki şahıstan birinin Polonya’da aranan bir Alman vatandaşı bulunduğunu sadece öteki şahısla ilgili bir bilgisi olmadığını beyan etti.

Polis, Polonya’da aranan şahsın 28 Ekim’de Larnaka havaalanına geldiğini ve sistemde “kabahat örgütüne katılım, kara para aklama, gasp da dahil olmak suretiyle çeşitli suçlarla bağlantılı olarak arandığının” tespit edildiğini söylemiş oldu.

Söz mevzusu şahsın tutuklandığını ve 31 Ekim’e kadar tutuklu kaldığını, peşinden da 50 bin Euro kefaletle özgür bırakıldığını belirten polis, güvence gereği 3 Kasım’da polis karakoluna gelip imza etmesi ihtiyaç duyulan şahsın, bu işlemi gerçekleştirmediğini beyan etti.

Polis, ertesi gün Kıbrıslı Türk yetkililerin, İki Toplumlu Kabahat ve Suçlulara İlişkin Teknik Komite vasıtasıyla söz mevzusu şahısların adadan ayrılmaya çalmış olduğu bilgisini aldıklarını belirtti.

Şu an cezaevinde tutuklu bulunan ve haklarında soruşturma süreci devam eden zanlıların 2 Kasım’da Beyarmudu’ndan kaçak şekilde Kıbrıs’ın kuzeyine geçtikleri biliniyor.

Zanlılar, Ercan’daki hususi jetle adadan ayrılmayı planlıyordu.

Kıbrıs’ın güneyinde geçtiğimiz hafta 48 saat içinde iki katliam işlenmişti. Kıbrıs’ın güneyinde 30 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde gerçekleşen iki cinayetle ilgili polis soruşturma başlatmıştı.

Cinayetlerden ilki, 30 Ekim Pazartesi günü Limasol’da gerçekleşmiş ve Thanasis Kalogeropoulos güpegündüz vurularak öldürülmüştü.

Kalogeropoulos’un cesedinde meydana getirilen otopside, 10 kurşunla vurulmuş olduğu tespit edilmişti.

Söz mevzusu cinayetten 48 saat sonrasında ise bu kez Cenup Lefkoşa’da bir katliam işlenmişti. Alexis Mavromichalis isminde kişi, evinde uğramış olduğu silahlı saldırının peşinden ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılmış ve yaşamını kaybetmişti.

Son cinayette “Sniper” olarak malum keskin nişancı tüfeğinin kullanılması dikkat çekmişti.

Basında çıkan haberlerde, Alexis Mavromichalis’in, “güneydeki polis tarafınca tanınan bir isim” olduğu, toplumda Alexoui adıyla tanınan kişi, güneyde katliam ve gasp vakaları ile tanınıyordu.

İthali yasal elektronik sigaralarla yakalandılar

İthali yasal elektronik sigaralarla yakalandılar

İkinci kattaki apartman dairesinin balkonunda bulunmuş olduğu sırada, sniper ile meydana getirilen tek atışla öldürülen Mavromihalis’in tetikçiler tarafınca infaz edildiğinden kuşku ediliyordu.

Benzer durum geçtiğimiz pazartesi günü 10 el ateş edilerek öldürülen Thanasi Kaloyeropulu cinayetinde de yaşandı.