Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Ada TV’de konuk olarak soruları yanıtladı.

Üstel: UBP Kurultayı Eylül 2024’te yapılacak

Üstel: UBP Kurultayı Eylül 2024’te yapılacak

Yasaların güncellenmesi mevzusunda büyük bir emek verme yürüttüklerini özetleyen Gardiyanoğlu, Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı tüm dairelerle ilgili güncellenen yasaların yeni senenin başlangıcında komitelere geleceğini kaydetti.

Bakan Gardiyanoğlu, “2024 senesinde daha uygar yepyeni bir Emek verme ve Toplumsal Bakanlığı olacak” dedi.

 “YILAN HİKAYESİNE DÖNEN ENGELSİZ YAŞAM EVİ’NDE SONA GELİNDİ”

Hedefinin tesisleşme açısından oldukca daha iyi bir Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı bulunduğunu söyleyen Bakan Gardiyanoğlu, Engelsiz Yaşam Evi’nin oldukca yakın bir zamanda açılacağını söylemiş oldu. Daha ilkin yaşanmış olan hırsızlık vakalarından dolayı ortalama 10 milyon TL şeklinde bir zarar bulunduğunu hatırlatan Gardiyanoğlu, kaynağın bulunduğunu ve artık sona gelindiğini dile getirdi.

Bakan Gardiyanoğlu, “Kalkanlı’da bulunan Huzurevi’ne Türkiye Cumhuriyeti KEİ Ofisi ve Merkez Bankası’ndan ortalama 7.3 milyon TL kaynak bulduk. Gelecek hafta da bunun ihalesini açacağız.  Bakanlık olarak öteki bir hedefimiz Azerbaycan’dan iş hayatına katılmak isteyenlere destek olmak. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladık.” ifadelerini kullandı.

“İSKELE VE KARPAZ BÖLGESİ DEVLETİN SICAKLIĞINI YANINDA HİSSEDECEK”

İskele ve Karpaz bölgesindeki Toplumsal Sigortalar biriminin kapatıldığını belirten Gardiyanoğlu, buradaki birimlerin gelecek ay etken hale getirilerek vatandaşlara büyük kolaylık sağlanacağına dikkat çekti. Gardiyanoğlu “O bölgede yaşayan yurttaşlarımız da devletin sıcaklığını, enerjisini hissedecek. Yeni Erenköy’de de Rehabilitasyon Merkezi’nin inşaatına başlayacağız.” şeklinde konuştu.

“DEVLETİN BÜTÇESİNDEN TEK KURUŞ ÇIKMADAN 9 KATLI MERKEZ BİNA YAPACAĞIZ”

Ülkenin bir oldukca yerinde tesisleşmeyle ilgili çalışmaların sürdüğünü özetleyen Gardiyanoğlu, “Internasyonal ihaleye çıkarak Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın 9 kattan oluşan binasının temellerini atacağız. Yapılacak olan gezinsel bir tesisin ihale şartnamesine bu maddeyi koyduracağız ve devletin kasasından tek kuruş çıkmadan bu binayı yapacağız.” dedi. 

“TÜRKİYE’YE ÇAY KAHVE İÇMEK İÇİN GİTMİYORUZ”

Türkiye’ye çay kahve içmek için gitmediklerini söyleyen Bakan Gardiyanoğlu, “Oradaki mevkidaşlarımızla çeşitli paylaşımlarda bulunuyoruz, desteklerini alıyoruz. Birçok projemize destek olma sözü verdiler. Üç aylık süreç içinde birçok dairemizde dijitalleşmeye geçtik. Tüm çalışmalarımızı yurttaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMA AFFININ HAZIRLIKLARI BİTMEK ÜZERE”

Emek verme ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu hazırlıkları tamamlanmak suretiyle olan emek verme affına da değindi. Emek verme affında sona yaklaştıklarını belirten Bakan Gardiyanoğlu geçtiğimiz yıllarda üçüncü dünya ülkelerinden gelen kişilerle ilgili büyük sıkıntılar yaşandığını belirterek bununla ilgili olarak bir af hazırladıklarını kaydetti. Şu anda adada olanların bu  aftan  faydalanacağını  kaydeden Gardiyanoğlu, Meclis komitesinde onaylandıktan sonrasında affı geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Gardiyanoğlu, “Eski aflardan iki farkı olacak. Birincisi asgari ücretin dörtte biri oranında bir harç yatıracaklar, ikincisi ise emek verme hayatına dahil olmak isteyen kişiler işvereni ile beraber bizlere başvuracak. Şu demek oluyor ki nerede çalışacağını gösterecek. Emek verme affı süresi bittikten sonrasında tüm ilçelerde etkin denetime çıkacağız. Bu süreçte aftan yararlanmayıp emek verme hayatına dahil olmayan kişilere ve bu kişileri çalıştıranlara yasal çerçevede cezalar keseceğiz. İçişleri Bakanımız ile toplantı yaparak son şeklini verdik ve savcılıktan görüş alacağız. Muhtemelen Aralık ayı bitmeden meclise sunarak onayını alacağız.” dedi.