TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde saat 15,30’da gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Feyzioğlu, “Acınızı yürekten paylaşıyorum, anlıyorum diyemem bu acıyı yaşamadan idrak etmek mümkün değil” dedi.

Tüm cenazelere yetişmeye çalıştığını, uçaktan inerken orda olmaya çaba ettiğini, beklerken orada bulunduğunu yaşananları gördüğünü belirten Feyzioğlu, ilk olarak evlatlara Tanrı’tan rahmet diledi.

“Size baş sağlığı dilemiyorum bunun oldukça ağır bir cümle bulunduğunu düşünüyorum, vakit sizin için 6 Şubat’ta durdu dünya dönmüyor bunu anlayabiliyorum” diyen Feyzioğlu, ailelerin çoğunu kabristanda gördüğünü, kendisinin de düşünmek için bile kabristana gitmeye başladığını söylemiş oldu.

Feyzioğlu, şu anda önceliğin hakkaniyet bulunduğunu bildiğini, öteki önceliğin de evlatların hatırasını yaşatmak bulunduğunun bilinciyle hareket ettiklerini dile getirerek, ikinci mevzuyla ilgili TC Cumhurbaşkanı Yardımcısıyla görüştüğünü “ailelerin biz bir noktaya getirelim siz destek verin” talebi için beklemede olduklarını söyledi.

Şampiyonların anılarının bu güzel ülkede birleştirici olmasını, yaşananların unutulmadan ders olmasını sağlamak istediklerini belirten Feyzioğlu, “biz size arzu ettiğiniz noktada destek olacağız” dedi.

Hakkaniyet arayışında ise sonuna kadar haklı olduklarını, yargıya intikal etmiş bir mevzunun en iyi şekilde ortaya konması için ailelerin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını da gözlemlediğini söyleyen Feyzioğlu, “Duruşmalar başladığında da asla takipsiz bırakmayacaksınız, kağıt üstünde birer isimden ibaret kalmalarına aslına bakarsanız Türkiye de izin vermeyecek, siz de” dedi.

Öztürkler: Devlet olaylara devlet gibi bakar

Öztürkler: Devlet vakalara devlet şeklinde bakar

Feyzioğlu, şu aşamada yargıyı beklerken hukuki takibin de en iyi şekilde yapılacağını altını çizdi.

Ailelerin pek çoğunu evlerinde ziyaret ettiğini anımsatan Feyzioğlu, bu ziyaretin kendisi için oldukça anlamlı bulunduğunu belirtti.

Feyzioğlu, konuşmasının peşinden bunun bir söyleşi toplantısı bulunduğunu ve tüm soruları cevaplamaya çalışacağını söylemiş oldu.