Başbakanlık ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) içinde Gazimağusa, Yeniboğaziçi, Ulukışla, Vadili, Dörtyol ve Atlılar “Şampiyon Melekler” anıt mezarlarının yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Protokole Başbakan Ünal Üstel ve KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer imza koydu.

Protokol; 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de yaşanmış olan büyük depremde hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji voleybol ekibi öğrencilerinin Gazimağusa’da, Yeniboğaziçi’nde, Ulukışla’da, Dörtyol’da, Vadili’de ve Atlılar’da anıt mezarlarının, hazırlanan proje ve şartnamelere uygun ve ailelerin hassasiyetlerini göz önünde tutarak en kısa sürede inşa edilebilmesi amacı ile Başbakanlık ve Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin iş birliği yapmasını amaçlıyor.

Veteriner Dairesi'nden önemli duyuru...

Baytar Dairesi’nden mühim duyuru…

Protokol çerçevesinde ek olarak kamu okul ve hastanelerin güçlendirilmesi yada tekrardan yapılmasında uygulanacak yöntemler ile alakalı “Kanun Gücünde Kararname” çerçevesinde Gazimağusa Belediyesi tarafınca hazırlanacak bulgu metraja dayalı ihale bedeli kadar kaynak bu amaçla bloke edilecek. Anıt gömüt yerlerinin teslimi ve projenin uygulanması için lüzumlu tüm izinler ile alt yapı sağlanacak. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri koordinasyonunda oluşacak “Şampiyon Melekler Anıt Mezarlar İnşaatı İzleme ve denetim Komisyonu” tarafınca onaylanan hak edişler ile ilgili müteahhide geciktirilmeden ödenecek.

Yürütülecek anıt gömüt inşaatları faaliyetlerini en iyi şekilde ve en kısa sürede yapabilecek derslik karnesi uygun müteahhitler ve/yada müteahhitler bulunup işe en geç 3 iş günü içinde başlanacak. Şampiyon Melekler anıt mezarları inşaatı seyretme ve denetim komisyonunun tertipli emek harcaması koordine edilip yönetilecek. Şantiye alanlarında lüzumlu “İş sağlığı ve Güvenliği” tedbirlerinin uygulanması sağlanacak.