Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi (GHTC) Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda 2023 Dünya Engelliler Günü temasının, “engelliler için, engellilerle beraber hareket ederek sürdürülebilir kalkınma amaçlarını kurtarmak ve başarmak” olduğuna dikkat çekerek, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşmanın, başta dünya genelindeki 1,3 milyar engelli fert olmak suretiyle asla kimseyi geride bırakmamayı mecburi kıldığına vurgu yapmış oldu.

Berova, Turkcell Genel Müdürü ve heyetini kabul etti...

Berova, Turkcell Genel Müdürü ve heyetini kabul etti…

“Engelli bireyler, toplumsal, ekonomik ve siyasal hayata etken katılabilmelidir…”

Dünya genelinde engelli bireylerin dizgesel ayrımcılık ve toplumun her alanına dahil olmalarını kısıtlayan engellerle karşılaştıklarına dikkat çeken Ahmet Savaşan, engelli bireyler için gerçek anlamda sürdürülebilir kalkınmanın, yalnızca faydalanıcı olarak değil, bununla birlikte toplumsal, ekonomik ve siyasal hayata etken olarak katılabilmelerinin sağlanması ile mümkün olabileceğine işaret etti.

“BM’nin engelli bireylerin tüm karar alma süreçlerine iştirak etmesi çağrısını destekliyoruz…”

Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi adına Başkanlığı yürüten ülke olarak BM’nin ortaya koyduğu, Engelli Hakları Sözleşmesi doğrultusunda ve ülkelerin yoksulluğun ortadan kaldırılmasından, sıhhat, eğitim ve iklim eylemine kadar Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yetişme çabalarında engellilerin tüm karar alma süreçlerine iştirak etmesi gerektiği tespitini destekliyoruz” diyen Dr. Ahmet Savaşan, “bu mühim günde Dünya Sıhhat Turizmi Konseyi olarak, BM’nin yapmış olduğu ve tüm dünyayı, her ülkede ve toplumda eşit haklara dayalı çözümler tasarlamak ve sunmak için engelli bireylerle yan yana emek harcama çağrısına uymaya çağrı ediyoruz” ifadelerini kullandı.