29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yayımladığı mesajda, Savaşan, “Bugün süratli bir dönüşüm geçiren dünyada Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türkiye’mizin öneminin her geçen gün arttığı ve yalnız bölgesel değil küresel bir güç haline geldiği apaçık ortadadır. Türkiye’mizin oldukca daha kuvvetli ve oldukca daha müreffeh bir ülke haline geleceği kuşku götürmez bir gerçektir” dedi.

Cumhuriyet’in millet iradesi; din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeden milletçe birlik ve beraberlik içinde olmanın ruhu, vatan sevgisi, büyük bir azim ve kararlılık örneği bulunduğunu ifade eden Savaşan, “29 Ekim yalnız Türkiye’nin değil, KKTC’nin de hür ve bağımsız yaşayacağının teminatı” dedi.

Savaşan, Filistin başta olmaz suretiyle bölge devletlerinde yaşananların, Büyük Türk Milleti’nin ve Cumhuriyeti’nin tarihsel tüm kazanımlarına ve Cumhuriyetin kurucu önderi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına, Türk Milleti’nin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türklerinin de bağlılığını artırdığına işaret etti.   

Ahmet Savaşan, “Büyüyen ekonomisi, güçlenen demokrasisi, artan itibarı, genişleyen nüfuz alanı, ilkeli ve vizyoner dış politikası ile Türkiyemiz, bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak doğan Cumhuriyet, artık tüm dünyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak görülmeye adım atmıştır” ifadelerini kullandı.

Küçükbaş hayvan üreticilerine sıfır faizli yemlik kredisi…

Küçükbaş hayvan üreticilerine sıfır faizli yemlik kredisi…

Türk Milleti’nin değişik dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönülleri kaynaştıran hakkaniyet ve sulh medeniyetinin mirasçıları bulunduğunun altını çizen Ahmet Savaşan, “Kardeşçe birbirini kucaklayarak, aydınlık yarınları hep beraber yürüyeceğine olan inancımızla, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk başta olmak suretiyle ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet ve saygıyla anar, ahlakın övdüğü, alçak gönüllülük ve doğruluğun, insanoğlunun ruhsal olgunluğunun egemen olduğu nice ‘erdem’li yıl dönümleri dileyerek, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım” ifadelerini kullandı.