Ulusal Birlik Partisi Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan son günlerde kamuoyunun gündeminde olan reçete vurgunu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş oldu.

Bir TV programında soruları yanıtlayan Savaşan, “İlaç yolsuzluğu yada reçete yolsuzluğu” diye isimlendirilen gelişimleri mümkün olduğunca yakından takip ettiğini söyleyerek olayın yada probleminin oldukca yönlü olduğuna dikkat çekti.

Savaşan, “birinci mevzu kamunun parasının titizlikle korunmasıdır. Yetkisini istismar ederek haksız kazanç sağlayanlar olmuşsa, bu tarz şeyleri açığa çıkarmak, soruşturmak ve adalete teslim etmek ile görevli merciler vardır ki gördüğümüz kadarıyla onlar işlerinin başındadır ve ihtiyaç duyulan adımları atıyorlar” diye konuştu.

“Vicdanımızı sızlatacak vakalara tanıklık edeceğiz…”

“Öteki bir problem doktora ve ilaca erişimle, doğrusu sıhhat sistemimizle ilgilidir” diyen Dr. Savaşan, şu şekilde devam etti:

Eylül ayı hayat pahalılığı yüzde 3.27.

Eylül ayı yaşam pahalılığı yüzde 3.27.

“Çoğumuz kabul etmek zorundayız ki bu problemi halen aşabilmiş değiliz. Sıhhat sistemi bilhassa yaşlı ve kronik hastalarımıza yeterince süratli erişemiyor. Onlar da doktora ve ilaca erişmekte sorun yaşıyor. Bu durumda hepimiz kendine nazaran ergonomik bir yol yapmaya ve sağlığını korumaya çalışıyor. Ayrıca bazı usulsüzlükler doğan olabilir. Bu tarz şeyleri sistemin yetersizliği olarak görmek ve “yolsuzluk” olarak değerlendirmemek gerekir. Bu ayrımı yapamazsak gelecek günlerde doktora ve ilaca ulaşamadığı için sorun çekecek olan insanlarımıza karşı oldukca zor durumda duracak ve kim bilir vicdanımızı sızlatacak vakalara şahit edeceğiz.”

“Suçu kanıtlanmamış hepimiz suçsuzdur”

Mevzu ile ilgili son noktanın ise “hukuki” bulunduğunu belirten UBP Grup Başkanvekili Dr. Ahmet Savaşan, “Suçu kanıtlanmamış ve mahkum olmamış hepimiz suçsuzdur” ilkesine dikkati çekti.

Dr. Savaşan, “Tüm bu vakaya, bu prensibi unutmadan, masum insanları mümkün olduğunca koruyarak yaklaşmamız gerekir. Mevzu yargıya intikal etmiştir. Buna saygı göstermek ve görevli hareket etmek gerekiyor. Hangi makamda olursak olalım bu sorumluluğun bilincinde davranmalı ve konuşmalıyız. Bu en rahat anlamıyla insani bir borcumuzdur” diye konuştu.

“İlaç takip sistemi için ihtiyaç duyulan adımlar atılacaktır…”

Yaşanmış olan sıkıntıların kökten çözülmesi için ilaç takip sisteminin bir an ilkin kurulması icap ettiğini vurgulayan Dr. Savaşan, mevzuya gerek Başbakanlık gerekse de Sıhhat Bakanlığı’nın ihtiyaç duyulan hassasiyeti gösterdiğini ve en kısa sürede netice alıcı adımlar atılarak  bu şeklinde sorunların yaşanmasının önüne geçileceğini deklare etti.