Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne İlçe Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile UBP Girne Belediye Meclisi Üyeleri tarafınca ortak bir izahat yapılarak, Dr. Fazıl Minik Bulvarı’na yerleştirilen dev reklam panosu ile ilgili gelişmelerin yakından takip edilmiş olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel, Bakü'ye gitti...

Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel, Bakü’ye gitti…

Ortak açıklamada, “Tarafız olması ihtiyaç duyulan bir kurum olan belediyenin kontrolünde olan reklam panosunda,  siyasal etik  sınırlarını fazlaca zorlayan bir üslupla, ana karşıcılık partisinin belirlediği ve eş zamanlı ülkenin her yanına yayılmaya çalışılan cemiyet içinde ayrıştırıcı sözlerin yer alması, geçmiş siyasal kültürümüzde fazla yeri olmayan bir davranış biçimidir” denildi.

Açıklamada, “CTP’nin tabanında bile hastalık yaratan bu üsluba, tarafsızlık ilkesini hiçe sayarak, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un “parasını verdiler, yaptılar” diye haiz çıkması, siyasal literatürümüze kara bir gülmece örneği olarak girmiştir” ifadelerine yer verildi.

“Sayın Murat Şenkul’un, mevzuyu daha da ileriye taşıyarak, kulaktan duyma sözlerle Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ünal Üstel’i hedef almasını kabul etmemiz söz mevzusu olması imkansız” denilen açıklamada, şu şekilde devam edildi:

“Sayın Murat Şenkul’un, kendi paylaşımında da dile getirmiş olduğu şeklinde Karayolları Dairesi’nden izin almaksızın, Elektrik Kurumundan döşem kontrolü yapılmadan, kendilerince elektrik bağlanıp, ben yaptım oldu tavrı ile yapmış olduğu icraatlardan dolayı kınıyoruz. Esasen kendi davranışının, devlet aklına, ciddiyetine, kurumlar arası kontakt ve saygıya yakışmadığı, kaide tanımazlığı aşikardır.

Sayın Şenkul’un bu tavırdan sonrasında, “biz beraber Girne’yiz” demek yerine “biz beraber CTP’yiz” demesi yerinde olacaktır.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’u Girne’nin ana problemlerine odaklanmaya çağrı ediyor, UBP Girne Belediye Meclisi üyeleri olarak kentimizin sorunlarının çözümüne etken katkımızı sürdüreceğimizi belirtmekte yarar görüyoruz.”