Şenkul: Girne’nin trafiği bir günde bu hale gelmedi

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, toplumsal medya hesabı üstünden Girne trafiğine ilişkin açıklamalarda bulunmuş oldu.

Başkan Şenkul’un paylaşımı şu şekilde:

“İyi akşamlar Girne,

Töre

Töre “3 Devlet Tek Millet” etkinliğine katıldı…

Bugün neredeyse tüm okullar açıldı, kamu tek mesaiye döndü ve neredeyse hepimiz 15.30-17.30 arası trafikteydi.

Yaptığımız gözlemler şu şekildedir:

Kaçış yolu doğu-batı ve doğu- cenup hattından fazlaca ciddi yük almıştır bunun sonucunda Semih Sancar Caddesi batı yönünde beklediğimizden daha azca yoğunluğa sahne oldu.

Sadece kaçış yolunu kullanan sayısının artması organik olarak Ozanköy içinden geçen vasıta sayısı artırmıştır ki bu köy içinde sıkıntılar yaratmaktadır.

Öte taraftan bilhassa Yeni Liman çemberinden sonrasında Çatalköye kadar ciddi trafik oluşmuştur.

Yeni Liman -Çatalköy arası 40-60 dakika sürede geçilebilmiştir.

Hirondel çemberi ve Yeni Liman çemberinin akıllı sinyalizasyona döneceğini duyurmuştuk.

Buna ek olarak Ozanköy içinde Tek yön uygulamaları üstünde çalışıyoruz ve fazlaca yakında o mevzuda da aksiyon alacağız.

Doğu Çevre yolu hayata geçene kadar Girne-Çatalköy yönünde elimizde yapılabilecek fazlaca fazla enstrüman olmamakla birlikte o bölgede okulların çıkış saatleri ve öğrencilerin okula toplu taşıma ile getirilmesi yönünde kararlar üretmek zorunda kalabiliriz.

Doğu Çevre Yolu ile ilgili olarak da mevzunun hem bizim hem de Çatalköy belediyesi tarafınca devamlı gündemde tutulduğunu ve merkezi idarenin de bu yolun hayata geçmesi yönündeki ihtiyacı artık bilincinde bulunduğunu söylersek yanlış olmaz, bu durum yolun hayata geçeceği yönündeki inancımızı artıran bir faktördür.

Girne’nin trafiği bir günde bu hale gelmedi o yüzden de bir günde düzeleceğini söylememiz doğru olmamakla birlikte, ayni gün hem tek mesaiye geçilmesi hem de neredeyse tüm okulların açılmasına karşın geçen yıla nazaran bir miktar iyileşme bulunduğunu muhtemelen hepimiz fark etmiştir yada edecektir.

Adım adım doğru hamleler yaparak, Doğu Çevre Yolu hayata geçene kadar elimizden geldiğince trafikte iyileşme yapmak için yatırımlara devam edeceğiz.”