Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, toplumsal medya hesabı üstünden bir izahat yaparak, seçim döneminde vermiş olduğu laflara dikkat çekti.

Şenkul, “Seçim döneminde emeğe ve emekçiye olan inanç ve saygımızı dile getirmiş ve bu çerçevede bazı sözler vermiştik. Kadrolu çalışanlarımıza toplu iş sözleşmesi kapsamında aile yardımı, kasa tazminatı ve 1 Mayıs ödeneğinin artırılması noktasında iyileştirmeler yaptık ve Temmuz ayı itibarı ile bu tarz şeyleri yürürlüğe koyduk” dedi.

Şenkul, “Bu çerçevede belediye şirketimiz olan Belpaz Ltd’de 1 mayıs ve bayramlık ikramiyelerini kadrolular ile eşitlerken, giyim parasını da yürürlüğe koyduk. Sadece gene seçimde söz verdiğimiz benzer biçimde 2024 yılı Ocak ayından itibaren Belpaz şirketimizde de aile yardımı ödeneğini hayata geçirmek için çalışmalara başladık” açıklamasını yapmış oldu.

“Uygulamak için çalışıyoruz”

Meclis Genel Kurulu toplantısı sona erdi

Meclis Genel Kurulu toplantısı sonlandı

Girne Belediye Başkanı Şenkul, açıklamasına şöyleki devam etti:

“Emekçi kardeşlerimizin çalmış olduğu yıla bağlı olarak alacağı ödenek de artacak şekilde düzenlemeyi uygulamak için çalışıyoruz. Bütçenin oluşması ile beraber kati sayıları Belpaz çalışanlarımız ile paylaşacağız.”

“Hükümetimizden nüfus üstünden katkı payımızı istiyoruz”

Şenkul, “Seçimde verdiğimiz her söz dimağımızda ve tümünü yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu aşamada çalışanlarımızdan bugüne dek gösterdikleri performansı bir tık daha artırmasını, vatandaşımızdan çevrenlerinde olan yanlışları hem bizlere bildirmelerini hem de müdahale etmelerini, hükümetimizden de gerçek nüfus üstünden katkı payımızı istiyoruz. Gerisi bizde…” ifadelerini kullandı.