Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, toplumsal medya hesabı üstünden bir izahat yaparak, “9 aydır gece gündüz demeden, elimizden geldiğince, aklımız ve vizyonumuz kadar kentimize hizmet etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dursun Oğuz: Kırsal kesim arsalarının amacının dışında kullanmasına göz yummayacağız

Dursun Oğuz: Kırsal kesim arsalarının amacının haricinde kullanmasına göz yummayacağız

Başkan Şenkul, “Etraftan gelen saçma sapan kara çalma, yalan ve karalamaları asla kale almıyoruz bundan dolayı ne için seçildiğimizi, karakterimizi ve saydam yönetim anlayışımızı neredeyse hepimiz farkındadır diye düşünüyoruz” dedi.

“Fakat 1-2 gündür etrafta döndürülen bir başka dedikodu rahmetli kurucu cumhurbaşkanı ile ilgili olduğundan bu mevzuda izahat yapma gereği hissediyoruz” açıklamasını meydana getiren Şenkul, şu şekilde devam etti:

“2015 senesinde rahmetli cumhurbaşkanının isminin Girne’de bir caddeye yada meydana verilmesi için Girne Belediyesine vakıf tarafınca bir müracaat yapılmış oldu.

Ne hikmetse 7 yıl karar üretmeyen eski yönetim seçime kısa bir süre kala mayıs 2022’de mevzuyu Meclis gündemine getiriyor ve Yeni Belediye Binası önündeki meydana Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın adının verilmesi sonucu alınıyor fakat seçim zamanı geldiği için alınan bu karar hayata geçmiyor.

Durum bu iken, birileri rahmetli cumhurbaşkanın ailesine ve yakınlarına: Çembere adı verilmesin diye çemberi yıktılar benzer biçimde ipe sapa gelmez, çocukça bilgiler veriyorlar. Alınan karar çembere değil meydana ismin verilmesidir. O yüzden çember olup olmaması mühim değildir. Yönetim değişikliği olduğu ve önceki karar yaşam bulmadığı için siyaseten mevzunun tekrardan meclis gündemine getirilmesi icap ettiğini düşünüyorum. Mevzuyu bizzat Meclis gündemine getirip, yeni yönetimin mevzu hakkında iradesini netleştireceğiz.

Kişisel düşüncem: Dr. Fazıl Ufak, Ziya Rızkı, A. Mithat Berberoğlu adları benzer biçimde Rauf Raif Denktaş isminin de Girne’nin bir meydanında yaşam bulması yönündedir. Bu konudaki gerçek üstte yazılanlar olup bunun dışındaki aksi tüm bilgiler yanlış ve/yada yalandır. Biz iş hayata geçirmeye devam edeceğiz varsın birileri yanlış informasyon, yalan ve dedikodu ile bizi yavaşlatmaya çalışsın. Bunun işe yaramadığını yaşayarak görecekler.”