DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Serdarlı’nın kurtuluşunun 49. yıl dönümü kutlandı

Serdarlı’nın kurtuluşunun 49. yıl dönümü kutlandı
15.08.2023 09:44 | Son Güncellenme: 15.08.2023 09:45
6
A+
A-

 

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ikinci aşaması ile özgürlüğüne kavuşan Serdarlı ve bölge köylerinin kurtuluşunun 49’uncu yıl dönümü kutlandı.

Serdarlı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlama törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, bakanlar, milletvekilleri ve diğeri yetkililer katıldı.

Törende, anıta protokol sırasına gore çelenkler sunuldu, saygı duruşunda bulunulmuş oldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Geçitkale Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, törende yapmış olduğu konuşmada, ülke için verilen mücadelenin genç nesillere anlatılmasının önemine işaret etti. Vatan topraklarının kolay kazanılmadığını vurgulayan Kasım, “Şehitlerin kanları ve canlarını verdiği bu toprakları koruyup kollamak başlıca görevimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da, 49 yılda Kıbrıs’ta oldukca şeyler yaşandığına dikkati çekti. Rum Yunan ikilisinin Kıbrıs Türk halkına karşı her türlü saldırıya devam etmeleri ve insanlık tarihinde kim bilir en büyük suçları teşkil edebilecek katliamlardan sonrasında  Barış Harekatının ikinci aşamasının başladığını belirten Tatar, büyük bir cesaret gösteren Mücahitlerin Mehmetçik ile buluşmasının arkasından Serdarlı bölgesinin özgürlüğüne kavuştuğunu söylemiş oldu.

Barış Harekatının ikinci aşaması ile KKTC’nin de temellerinin atıldığını ve sınırlarının çizildiğine işaret eden Tatar, “O günden bugüne KKTC aşama aşama gelişmiş ve bu bölge ülkemizin en kıymetli bölgelerinden bir tanesi olmuştur” dedi.

Tatar, Kıbrıs’ta bir antak kalma olacaksa mutlak suretle devletin egemenliği ve eşit internasyonal statüsünün kabulü ile olabileceğinin altını çizerek, Kıbrıs Türk halkını 1974 öncesine götürecek hiçbir anlaşmaya Kıbrıs Türk halkının razı olamayacağını altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Mutlak suretle egemen eşitliğimiz, anavatanımızın garantörlüğü ve Türk askerinin buradaki varlığı biz için yaşamsal öneme haizdir” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.