Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kanadını temsil eden Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümetin 1 Aralık’tan itibaren geçerli olmak suretiyle 2023 yılını üçüncü asgari ücretini belirlemek için harekete geçmesi icap ettiğini açıkladı.

Yaklaşan kış mevsimi öncesinden başta elektrik zammı olmak suretiyle artan fiyatlarla asgari ücretlinin ne ısınacak ne de temel besin gereksinimini karşılayacak durumunun kalmadığını vurgulayan Serdaroğlu, şu açıklamayı yapmış oldu:

“Son asgari ücretin belirlenmesinin üstünden aylar geçti. Hükümet asgari ücretle geçimini sağlayanlara yönelik hiçbir adım atmadı. Fakat son görüşmede asgari ücret yaşam pahalılığı oranında artırıldı diye birçok sektöre ve işletmeye hak etsin ya da etmesin prim desteği verildi. Bugün geldiğimiz noktada başta elektrik tariflerine olmak suretiyle zamların ardı arkası kesilmezken hükümet olanı biteni yalnız seyrediyor.

Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde başkent Lefkoşa’da AKM’de törenle anıldı!

Mustafa Kemal Atatürk vefatının 85’inci yıl dönümünde başkent Lefkoşa’da AKM’de törenle anıldı!

Elektriğe meydana getirilen son zammı ilkin yüzde 31 açıklayıp sonrasında yüzde 15’e düşürenler, bu halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor. Bu zammın etkilerini gelecek günlerde iğneden ipliğe yaptığımız tüm alışverişlerde iliklerimize kadar hissedeceğiz.

‘ASGARİ ÜCRETLİ ZAMLARLA EZİLİYOR’

Asgari ücretli yaşadığımız ağır ekonomik koşullar altında inim inim inlerken hükümet hiçbir tedbir almıyor. Fakat Maliye Bakanı bir lütufmuş benzer biçimde yüzde 48.5 oranında maaşlarda artış yapacağız açıklaması yapıyor. Hükümet yetkilileri bu izahat yerine zamları iyi mi durduracağına yönelik bir izahat niçin yapmıyor?

‘HÜKÜMET SÜRATLE HAREKETE GEÇMELİ’

Yaşanmış olan bu tiyatro karşısında hiçbir süre izleyici kalmadık, kalmayacağız. Hükümet hazır yaşam pahalılığı artışını yüzde 48.5 olarak belirlemişken yaklaşan kış mevsimi öncesinde iyi mi ısınacağını, eve iyi mi ekmek götüreceğini düşünen çalışanları korumak adına asgari ücretin tekrardan belirlenmesi kaçınılmaz olmuştur. 2023 yılının üçüncü asgari tutarı 1 Aralık’tan itibaren geçerli olacak şekilde tekrardan belirlenmeli. Hükümeti bu mevzuda süratli bir halde hareket etmeye çağırıyoruz.”