Serdaroğlu, Kamu-İş Basın Bürosu vasıtasıyla yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Bir yanda reçete soruşturması ve çöp poşetlerinden çıkan ilaçlar tartışılırken, öteki yanda bütçe yetersizliği gerekçe gösterilerek kanser hastalarının ilaçlara ulaşamaması tepki çekiyor.” ifadelerini kullandı.

Serdaroğlu, hükümete seslenerek “Bu ilaçlar bitmeden nede tedbir alınmıyor?” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Tatar: Azerbaycan’la ilişkilerimizde artık yeni bir döneme girdik

Cumhurbaşkanı Tatar: Azerbaycan’la ilişkilerimizde artık yeni bir döneme girdik

Kanser hastalarının ilaç problemininin göz ardı edilemeyecek bir noktaya geldiğini ifade eden Serdaroğlu, şunları kaydetti.

“Bir kanser hastası tedaviye başlıyor. Bu tedavi 4 ay sürüyor. Sonrasında bakıyor ki ilaç yok. Ya da bir hasta bir ilaca başlıyor. Tedavisi o ilaca cevap veriyor. Fakat hemen sonra o ilacın olmadığı öğreniyor. Bu kabul edilebilir değildir. 40 bin TL ile 100 bin TL içinde değişen ilaçlar bunlar. 10 günde bir bu ilacı almak zorunda olanlar var. Iyi mi alacak? Hükümet ne yapıyor, Sıhhat Bakanlığı ne yapıyor? Bu ilaçlar bitmeden ilkin bunun önlemini alamaz mıydı? Bu ilaçlar niçin tedarik edilmedi? Bir hükümet, devletin en mühim görevi olan bu hizmeti bile veremiyorsa o koltuklarda oturmasına gerek kalmamıştır. Hükümetin görevi yalnız maaş ödemek değildir. Maliye Bakanı’ndan bu mevzuda Sıhhat Bakanı ve Başbakan ile istişarede bulunarak bu meseleyi en kısa zamanda çözmelerini bekliyoruz.”