Sibel Tatar, eşi Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin peşinden,  Kanal T’yi yönetmesinin yanısıra artan temsiliyet görevi ve toplumsal mesuliyet projeleri sebebiyle insanüstü bir efor sarfetmek durumunda kaldığını ve ailesine de süre ayırabilmek için bu şekilde bir karar aldığını belirtti.

Sibel Tatar, “Ekip dostlarım ve senelerdir alın terimi döktüğüm Kanal T’nin güvenli ellerde olacağına, TV yayıncılığına getirecekleri yeniliklere duyduğum inançla devir anlaşmasını imzaladım.” dedi.

Sibel Tatar, Kanal T’nin devriyle ilgili şu açıklamayı yapmış oldu:

“Bildiğiniz suretiyle, Kanal T, 16 Kasım 1996’da KKTC’de ilk hususi kanal olarak Sayın Ersin Tatar tarafınca  açılmıştır.

Eşim Ersin Tatar’ın, Maliye Bakanlığı’na atandığı, 2009 yılından, bugüne dek Kanal T’nin yönetimini onurla sürdürdüm.

Yansız yayıncılık ilkesini gözeterek yol aldığım yıllarda, yayından, yapıma, program sunucularından, habercilere ve lojistik hizmetlere varan zincirde; fazlaca kıymetli yol dostlarım oldu. Pek bir çok ise yıllarını sayamayacağım kadar uzun süre kanalımızla adeta gönül bağları kurdu. Ve fazlaca kıymetli seyircilerimiz bizi bu süreçte asla yalnız bırakmadılar. Her birine ayrı ayrı yürekten teşekkür ederim.

Eşimin, Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında temsiliyet görevim ile senelerdir hayalini kurduğum toplumsal mesuliyet projelerine başladım. Bu süreçte de KANAL T’de ki görevimi aksatmadım.

Takdir edeceğiniz suretiyle, insanüstü efor gerektiren bir süreçti ve içim fazlaca acısa da aileme de süre ayırabilmek için bir karar vermek durumundaydım.

Yağmurlu hava geliyor

Yağmurlu hava geliyor

Ülkesine yapmış olduğu yatırımlarla siz değerli ziyaretçilerimizin de yakından tanımış olduğu iş insanı Sayın Niyazi Sanal’dan, kanalımızı devralma isteği, kanalın takdirle izlediğim gazeteci Sayın Ali Baturay tarafınca yönetileceği bilgisi karar alma sürecimi hızlandırdı.

Ekip dostlarım ve senelerdir alın terimi döktüğüm Kanal T’nin güvenli ellerde olacağına, TV yayıncılığına getirecekleri yeniliklere duyduğum inançla devir anlaşmasını imzaladım.

Ülkemize ve ülkemiz TV yayıncılığına hayırlı olması dileklerimle kamuoyuna saygı ve sevgilerimle duyururum.”