Bakış Açısı-Kıbrıs youtube kanalında Cem Kar’ın konuğu olan Aliyev, Ersin Tatar’ın ziyarette İlham Aliyev’i KKTC’ye çağrı ettiğini hatırlattı. Şahinoğlu, “Karabağ sorununu çözdük. Artık kimse bizlere baskı yapması imkansız. Tüm riskler göz önüne alındığında, İlham Aliyev’in KKTC’yi ziyaret etmesi mümkün. Hatta bu ziyaret Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la beraber yapılabilir” dedi. 

Kilitkayalı: Pes etmeden yarışmaya devam edeceğim

Kilitkayalı: Pes etmeden yarışmaya devam edeceğim

“Batı artık bizi tehdit edemiyor, şantaj yapamıyor”

Azerbaycan’ın KKTC’yi tanıması için ilk olarak ekonomik işbirliklerinin kurulması ve direk uçuşların başlamasının yararlı olacağını belirten Şahinoğlu, “Tüm bu adımlar atıldıktan sonrasında Azerbaycan’ın KKTC’de temsilcilik açmasının kolaylaşacaktır. KKTC’yi tanımamızın önünde Karabağ problemi vardı, artık bu problem ortadan kalktı. Batı artık bizi tehdit edemiyor, şantaj yapamıyor. Dolayısıyla tanınmanın gerçekleşebilir” dedi. 

Azerbaycan KKTC’yi tanıma yolunda

Ersin Tatar’ın Azerbaycan ziyaretinin, Azerbaycan’da fazlaca geniş yer bulduğunu belirten Şahinoğlu, “Üç günlük ziyaret süresince meydana getirilen tüm temaslar, Azerbaycan medyasının en mühim haberleri içinde yer aldı. Tüm haber merkezleri Ersin Tatar’ın açıklamalarını ve temaslarını mühim haber olarak duyurdu. Başlıklar, “Azerbaycan KKTC’yi Tanıma Yolunda” şeklindeydi” dedi.