Sıhhat Bakanlığından verilen bilgiye nazaran, Bakan Dinçyürek, kabulde yapmış olduğu konuşmasında, tüm diş hekimlerinin Diş Hekimliği haftasını kutladı.

Dinçyürek, yetkin olmayan kişiler tarafınca işlem ve tedavi yapılmasının son aşama tehlikeli ve gayri yasal bulunduğunu, Tabipler Birliği ile daha ilkin yapmış olduğu görüşmede bu mevzuyu masaya yatırdıklarını kaydetti. Bakan Dinçyürek, bu mevzuda bakanlık olarak ortak hareket etmeye hazır olduklarını söylemiş oldu.

Diş Hekimliğinin süratli bir değişime uğradığını belirten Bakan Dinçyürek,  teknolojik gelişimden mesleğin nasibini aldığını, kamuda ve özelde diş sağlığı hizmetlerinin daha etkin yapılması mevzusunda işbirliğine açık olduklarını belirtti.

3 gün boyunca yağmur yağacak

3 gün süresince yağmur yağacak

Dinçyürek, ada genelinde birinci basamak sıhhat merkezlerinin neredeyse tamamında diş hekimi ve ünitelerinin mevcut bulunduğunu, yapmış olduğu ziyaretlerde bazı eksiklikleri yerinde tespit ettiğini, şu anda tüm sıhhat merkezlerinde kanal tedavisi dahil olmak suretiyle lüzumlu tüm eksikliklerin tamamlandığını altını çizdi.

Diş hekimlerinin mesleklerini icra ederken daha etkin olmaları, hastaların daha verimli hizmet olması için daima işbirliğine hazır bulunduğunu bir kez daha dile getiren Bakan Dinçyürek, ortak paydanın insana hizmet bulunduğunu açıkladı.

Oda Başkanı Halil Bakkaloğlu, Sıhhat Bakanlığı ile Diş Tabipleri Odası olarak ortaklaşa iş mevzusunda istişare etmek istediklerini söylemiş oldu.