DOLAR
32,3973
EURO
34,6009
ALTIN
2.383,93
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılı törenlerle kutlanıyor…

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı  yılı törenlerle kutlanıyor…
15.11.2023 14:52
5
A+
A-

Törende ilk olarak anıta çelenkler sunuldu, peşinden saygı duruşunda bulunulmuş oldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis Başkanı Sıkıntılı Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KTBK Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, GKK Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç, TSK Temsilcisi Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Ana Karşıcılık Partisi CTP Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Ana Karşıcılık Partisi CHP Başkanı Özgür Hususi, AK Parti TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, bakanlar, milletvekilleri, askerî erkan, konuk heyetler, muharip dernekler, parti başkanları dernek, kurum, kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Güray tarafınca anıt hususi defteri imzalandı. Cumhurbaşkanı Tatar hususi deftere şunları yazdı: “Aziz Mustafa Kemal Atatürk, ‘Tek dişi kalmış canavara’ emparyalizme ve sömürgeciliğe karşı Anadolu’da başlattığınız İstiklal Savaşı’nın zaferle neticelenmesinden sonra bir ulusun küllerinden yarattığınız Türkiye Cumhuriyeti ile ilke ve inkılaplarınızdan alınan esin ve güçle kurulan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kurum yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. En büyük eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti, mazlum ve ezilen uluslara esin ve güç verirken, en zor ve en karanlık günlerde Kıbrıs Türk Halkı’nın savaşım yolunu aydınlatmıştır.

Türk ulusu size minnettardır.” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Anıt Hususi Defterine şunları yazdı: “Aziz Mustafa Kemal Atatürk, Kıbrıs Türkü’nün şanlı mücadelesinin en kıymetli eseri olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kurum yıl dönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!’ şiarı ile yola çıkan kahramanlar 40 yıl ilkin KKTC’yi kurarak egemenliklerine sahiplenmiştir. 100. yaşını geçtiğimiz günlerde kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin, bugün olduğu benzer biçimde gelecekte de güç ve düşünce birliği içinde Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin yanında olma kararlılığını bir kez daha teyit ediyor, aziz hatırınızı saygı ile yad ediyoruz.” Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’ın anıt hususi defterine yazdığı bildiri ise şöyleki: “Ömrünü, varlığından güç almış olduğu Aziz Türk Milleti’ne adayan Cumhuriyetimizin kurucusu sonsuz baş komutanımız Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk; Büyük bir coşku ve gururla kutladığımız Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40. yıl dönümünde huzurunuzdayız. Özgürlüğünü korumak için haksızlık ve zulme karşı benzeri olmayan bir savaşım veren Kıbrıs Türk halkı talihli mücadelesini hür ve bağımsız Devletini kurarak tüm dünyaya haykırmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.