Sivil Müdafa Teşkilatı Başkanlığı’ndan meydana getirilen izahat şöyleki:

Sivil Müdafa Teşkilatı Başkanlığı Güzelyurt Bölge Müdürlüğü’ne 10 Kasım 2023 tarihinde, Güzelyurt Polis Müdürlüğü tarafınca Aydınköy’de sakin alzheimer hastası Rasim Özparlak adlı 94 yaşındaki vatandaşın yitik olduğu bilgisi verilmiş, arama-kurtarma faaliyeti için yardım talep edilmiştir.

Güzelyurt Polis Müdürlüğünün yardım talebi üstüne, Sivil Müdafa Teşkilatı Başkanlığı tarafınca arama-kurtarma ekipleri derhal vaka bölgesine sevk edilmiş ve bölgede Sivil Müdafa Mobil Kriz Koordinasyon Merkezi kurulmuştur.

Meclis Genel Kurulu tamamlandı

Meclis Genel Kurulu tamamlandı

Yitik suç duyurusunun alındığı saat itibariyle süre kaybetmeksizin başlatılan arama kurtarma faaliyetlerinde 48 Sivil Müdafa çalışanının yanı sıra 13 arama kurtarma aracı ve 4 tane dron kullanılmıştır.

Arama-Kurtarma faaliyetinde Sivil Müdafa Teşkilatı Başkanlığı ekiplerinin yanı sıra, Polis Genel Müdürlüğü Çevik Birlik Çalışanı, İtfaiye Müdürlüğü mensubu, Kıbrıs Arama Kurtarma Derneği (KARK), Naturel Afet Arama ve Kurtarma Derneği (DAAK), Sivil Afet Timi Derneği (SAT) ekipleri ve bölge halkı iştirak etmiştir.

Dün gecenin ilerleyen saatlerine kadar ve bugün sabahın ilk ışıklarıyla başlamış olan arama-kurtarma emekleri sonucunda Rasim Özparlak isminde yurttaş saat 16:00 sularında bulunmuş ve Sıhhat Bakanlığı’na ilişik ambulansla hastaneye sevk edilmiştir