Taçoy açıklamasında şunları kaydetti: 
“Son günlerde giderek yoğunlaşan vakalar göstermiştir ki, ülkemiz genel asayiş bakımından sıkıntılı bir süreç geçirmektedir. Cinayetler, sokak kavgaları, yaralamalar, tacizler ve buna benzer bir fazlaca vakayla her gün karşılaşır olduk.
Gidişat asla iyi değil ve bu durum asla kabul edilemez.
Bir tek bir siyasetçi olarak değil, bu ülkenin kaygılanan bir evladı olarak bir an ilkin harekete geçmemiz icap ettiğini düşünmekteyim.
Bu aşamada çağrım tüm siyasetçi arkadaşlarıma olacak. İktidar, karşıcılık ya da parti ayrımı olmaksızın, tüm siyasetçilerin birlik olarak bu mevzuya eğilmemiz kaçınılmaz olmuştur. Halkımızın bu konudaki kaygı ve endişelerine son verecek formülleri hep beraber üretmeliyiz.
Meclis bünyesinde oluşacak bir eşgüdüm komitesi ile asayiş mevzusunda lüzumlu tüm kısa ve uzun vadeli tedbirlerle uygulamaları hayata geçirmeliyiz. Söz mevzusu komite bünyesinde tespit edilecek yasal noksanlıkların da Cumhuriyet Meclisi’nde mümkün olan en kısa sürede giderilmesi sağlanmalıdır.
Şu bir gerçektir ki, acil bir halde nüfus politikamızı oluşturmalıyız. Vakası yılarca yalnızca “vatandaşlık” temelinde görerek büyük bir yanılgı içinde düştüğümüzü sanırım bugünkü gerçekler hepimize anlatmaktadır.

Üstel: Durmak yok, hep birlikte yola devam

Üstel: Durmak yok, hep beraber yola devam

KKTC’nin uzun vadeli projeksiyonda iyi mi bir nüfus yapısına ve sayısına ihtiyacı bulunduğunu bilimsel temellerle belirleyip bu konudaki politikayı oluşturmalıyız.
Daha çok kaybedecek zamanımız kalmamıştır.
Halkımızın esenliği, huzuru ve itimatı için beraber hareket geçmeliyiz. 
Ümit ederim bu çağrım günlük siyasal beklentilerden arınmış bir halde, halkımzın beklentileri göz önüne alınarak değerlendirilir.
Gelinen noktada, görevli aramak ya da suçlama oyununa girmek yerine deva üretmeliyiz. Hep beraber bunu başarabiliriz. Bizlere oy vermiş halkımıza borçluyuz.