Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy, Cumhurbaşkanı Tatar ve İzlediği Politikayı desteklediğini deklare etti. Taçoy açıklamasında, “Kıbrıs mevzusunda son dönemde yaşanmış olan gelişmeler Kıbrıs Türk tarafının “iki devletli çözüm” isteminde ne kadar haklı ve doğru yolda bulunduğunu göstermiştir” dedi.

Taçoy’un açıklamasının tamamı şu şekilde:

Hasipoğlu: CTP, Güney Kıbrıs'tan çözüm beklemeye devam etsin... Hayal aleminde yaşıyorlar

Hasipoğlu: CTP, Cenup Kıbrıs’tan çözüm beklemeye devam etsin… Hayal aleminde yaşıyorlar

Kıbrıs mevzusunda son dönemde yaşanmış olan gelişmeler Kıbrıs Türk tarafının “iki devletli çözüm” isteminde ne kadar haklı ve doğru yolda bulunduğunu göstermiştir.

Bu aşamada ilk olarak, Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın ortaya koymuş olduğu çaba ve gösterdiği başarıyı saygıyla selamlarım.
Bilhassa Türk Devletleri ile ilişkilerde düzeyin Devlet Başkanları ve Cumhurbaşkanları seviyesine yükselmiş olması inkar edilemez büyük bir başarıdır. 
Bunun devamı da ne olursa olsun değişik devletler nezdinde gelecektir. Yeter ki biz çıktığımız yoldan güvenli olalım ve kesin adımlar atalım. Görmeye başladığımız pozitif karşılıklardan bunu anlıyoruz.
Bu aşamaya kolay gelinmedi. 50 yılı aşkın bir süre devam eden ve artık sonuca ulaşmasının mümkün olmadığı her şart ve görüşme biçimi ile ispatlanmış olan federasyon tezinden dönmek zamanı bir adımdı. Biz bu adımı attık. Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de büyük yardımı ile Kıbrıs Türk Halkı’nın hakkı olan egemen devletine ulaşması yönünde yeni bir siyaset ile yola devam ediyoruz. Doğru siyaset ile doğru yolda ilerliyoruz.  
Elbet buna karşı çıkanlar olacak. Bundan dolayı birilerinin oyunu bozuldu. Kıbrıs Türk Halkı’nı ilkin engelleme ve izolasyonlar altında ezip bezdirmek ve sonrasında da dengesi bozuk bir görüşme masasında önüne konulmuş olan modele mahkum etmek isteyenlerin oyunu bozulmuştur.
Kendi geleceğimizi kendimiz belirleyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Daha hemen hemen yolun başlangıcında yeni politikanın görmüş olduğu ilgi ve almış olduğu destek doğru yolda olduğumuzun somut göstergesidir. 
Bu ivme artık bu şekilde devam edecek. Devamı için Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın kesin duruşuna ve Anavatan Türkiye’nin sonsuz desteğine güvenimiz tamdır.
Daha meydana getirecek oldukca işimiz, yürüyecek oldukca yolumuz var. Türk Devletleri işin bir tek başlangıç kısmıdır.
Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler de gerçekleri bilmektedir. Bir günde yanlışlarını kabul edip gerçeklerle yüzleşmelerini elbet beklemiyoruz. Fakat bu olacak. Hem de tahmin edilenden de kısa bir sürede gerçekleşecek. Yeter ki çıktığımız yolda atılan kesin adımlara desteğimize devam edelim. 
Kıbrıs mevzusu iç siyasete alet edilemeyecek kadar değerlidir. Partisel çekişmeler ve iktidar hırslarına yenik düşerek mevzuyu kişisel ortama taşıyan arkadaşlarıma çağrım bu yanlış yoldan vazgeçmeleridir. 
Hiçbir şey halkımızın geleceğinden daha kıymetli olması imkansız.