Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Hasan Taçoy’un açıklaması şöyleki:

“Demokrasimize zarar veriyorlar”
 

Ülkemiz siyasetinde son günlerde oynanmak istenen bazı idrak oyunları halkın geleceğini tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Kişisel ihtirasların hakimiyetinde yaratılmaya çalışılan durumların ülkemize, bilhassa de demokrasimize vereceği zararlar telafisi mümkün olmayan boyutlardadır.
Fazlaca tehlikeli oyunlar oynanmaktadır. Ben bu oyunlara asla dahil olmayacağım, alet olmayacağım.

“Sayın Cevdet Yılmaz ile her şeyi konuştuk”
Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın ülkemize, Cumhuriyetimizin 40’ıncı kurum yıldönümü kutlamalarına katılmak suretiyle  gerçekleştirdiği ziyaretinde, kendisiyle görüşme fırsatım oldu.
Bu görüşmede bilhassa ülkemizin sosyo-ekonomik durumuna ilişkin mevzuları görüşüp, değerlendirmede bulunduk. Her şeyi konuştuk. Altını çizerek yeniden söylemek gerekirse, Sayın Yılmaz ile her mevzuyu görüştük.
Bu aşamada şunu ifade etmek isterim ki, bu görüşmeye ilişkin olarak kamuoyunda yaratılmak istenen algıların kesinlikle gerçeklerle bir ilgisi yoktur. 
Aday olmuşsam ki evet, Ulusal Birlik Partisi’nin genel başkanlığına adayım; partililerimle ve yakın çevremle konuşarak bu sonucu aldım. Onların yardımıyla de bu yola çıktım. Biliyorum ki bu yolda yıllarımı verdiğim partimin, iyi günde de fena günde de beraber olduğum parti tabanı arkamdadır. Bu kuvvetli desteği bir an bile hissetmesem ben bu yola çıkmazdım.  

Yol aydınlatma tamiratı Güzelyurt’ta başladı

Yol aydınlatma tamiratı Güzelyurt’ta başladı

“UBP’de asla görülmemiş bir dağınıklık  yaşanıyor”
Ülkemizin şu anda politik manevralara değil, yaşanmış olan sorunların acilen çözümüne ihtiyacı vardır. Vatandaşın derdi iktisat üzerinedir, geçim kavgası üzerinedir. Mühim olan bunlara eğilebilmek, vaatlerle değil, çözümlerle halkın karşısına çıkabilmektir.
Politika kurumu şu an bunu yapabilmekten fazlaca uzaktır. Gençlik çağından başlayarak yıllarını siyasete vermiş birisi olarak, bu denli dağınık bir durumu daha ilkin asla görmediğimi, asla yaşamadığımı söylemek gereğini duymaktayım.
Ülkede meydana getirilen son iki seçimin sonuçlarının analizleri doğru bir halde yapıldığında UBP adına durumun oldukca daha iyi olmadığı ve hatta vahim bir tablonun oluştuğu görülecektir. Bunun sebeplerinin ve çıkış yollarının bugün niçin hala yapılmadığını da ek olarak sorgulamalıyız. 

İktidar partisi mensubu bir milletvekili olmam hasebiyle bu yaptığımı yadırgayanlar ve hatta eleştirenler olacaktır. Sadece şu bir gerçektir ki, Ulusal Birlik Partisi mensubu bir siyasetçi olarak devamlı ve her durumda halktan yana durmam icap ettiğini asla unutmadım. Kişisel çıkarların değil, halkın menfaatlerinin ardında oldum. Bundan da asla pişman değilim.

“UBP’de demokrasi biterse bundan ülke demokrasisi de zarar görür”
Gene böylesi bir durumla karşı karşıyayız. Bir süredir Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayına yönelik olarak yapmakta olduğum hatırlatmalar ve uyarılarımın çarpıtılmaya çalışıldığının farkındayım. Halkımız bunu hayata geçirmeye çalışanların niyetlerini aslına bakarsak oldukca iyi bilmektedir. UBP bugüne dek asla demokrasiden geri adım atmamıştır ve atmayacaktır.  UBP’de demokrasiyi askıya almak isteyenler gene yitirecektir. UBP’de demokrasi biterse bundan ülke demokrasisi de zarar görür. 
Ben kurultay çağrısı değil, demokrasi çağrısı yapıyorum. Bunu göremeyecek kadar gözünü iktidar hırsı bürümüş olanlara halkımız asla saygınlık etmeyecektir, bundan inanırım. Ben halkıma koşulsuz güveniyorum. Halkımın da bana olan güveninden hareketle bir kez daha DEMOKRASİ ÇAĞRISI yapıyorum.

“UBP Parti Meclisi bir an ilkin toplanmalı”
Hasan Taçoy’u ötekileştirmeye emek harcayarak kendi TEK ADAM ihtiraslarına yönelenler UBP tabanının demokrasi sevdasının altında kalacaklardır.
Kimsenin bu partiyi sonu hüsranla bitecek maceralara sürüklemeye hakkı yoktur. Yasalara saygı ve demokrasiye inanç UBP’nin olmazsa olmaz felsefesidir. 
Buradan bir kez daha demokrasi adına UBP tüzüğüne uygun hareket edilmesi ve bunun için bir an ilkin partinin en yetkili organı olan Parti Meclisi’nin toplanması çağrımı yinelerim.  
Bırakalım demokrasi konuşsun..