Taçoy, mesajında şunları kaydetti:



“Nitelikli yaşlanma bir devlet politikası haline gelmedikçe yaşanmış olan problemler artarak devam edecek”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün 57 senelik ömrü, miliî bir devletin kurulmasını elde eden savaşlar ve kurulan yeni devleti çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsü ve azmi uğrunda verdiği savaşım ile geçmiştir.
Varlığını yüce milletine adamış olan büyük öndere Türk zamanı içinde son derecede seçkin bir yer elde eden en mühim özelliği kuşkusuz vatan kurtaran miliî bir kahraman olmasıdır.
Milletin artık yaşama enerjisini tükettiği zannedilen bir dönemde, o korkusuzca ortaya atılarak Türk milletinin bağımsız yaşama arzusuna ve vatan toprağı sevgisine güvenmiş, Ulusal Savaşım’yi hiçbir şeyden yılmayan iradesiyle organize etmiştir.
O, bitip tükenmeyen enerjisi, ileriyi görme ve sezme kabiliyeti, ergonomik ve berrak zekası, üstün komutanlık özellikleri, süre, mekan ve olanak faktörlerini en iyi şekilde birleştirme kabiliyeti ile büyük devletlerin istilacı güçlerini, Anadolu topraklarında boğarak son bağımsız Türk devletini yok olmaktan kurtarmış ulusal bir kahramandır.
Onun başarıları yalnız Türkiye için paha biçilmez bir kıymet olmakla kalmamış, bilhassa bağımsızlık özlemi içinde bulunan yada gelişmekte olan ülkeler için bir umut ışığı, kıymetli bir esin kaynağı haline gelmiştir.
Bu inançla, tüm varlığını yüce Türk milletine adamış olan Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygı, minnet ve dualarla anarım.