Taçoy mesajında, UBP’nin Kıbrıs Türk halkının yalnız siyasal ve ekonomik anlamda refaha ulaştırmadığını demokrasinin gelişmesine, geleneksel yapıya kavuşturulmasında da öncü bulunduğunu belirtti.

Üstel: Hilalimiz bir yıldızımız birdir. Dilimiz, kanımız birdir. Kalbimiz, yolumuz birdir, gelecek bizimdir

Üstel: Hilalimiz bir yıldızımız birdir. Dilimiz, kanımız birdir. Kalbimiz, yolumuz birdir, gelecek bizimdir

UBP’nin mensubu olmaktan daima gurur duyduğunu vurgulayan Taçoy, “Şahsıma tevdi edilmiş tüm görevleri layıkıyla yerine getirmiş birisi olarak, alnım ak ve yüzüm temiz şekilde partime ve halkıma hizmet etmenin gururunu yaşıyorum” dedi.

Hasan Taçoy mesajında şunları da kaydetti:

“Ülke genelinde en geniş tabana haiz olan UBP’de parti içi demokrasinin ülke demokrasisine direkt tesirini bir an bile unutmadan hareket etmeliyiz.  Kişisel menfaatler doğrultusunda değil, mensubu olduğumuz Kıbrıs Türk halkının çıkarları doğrultusunda hareket etmeli, planlarımızı o yönde yapmalıyız. Ulusal Birlik Partisi’nin 48’inci yaşını kutlarken, ileriye dönük planlarımızı kişisel bazda değil, ortaklaşa zeminde oluşturmalıyız. Bugün partimize yapıştırılmak istenen haksız sıfatların gerçek olmadığını göstermek adına almamız ihtiyaç duyulan kararlar, atmamız ihtiyaç duyulan adımlar bulunmaktadır. Yarını beklemeden bu yola bugün girmek, ülkemizin geleceğine olan borcumuzdur.”