Tatar, “Endüstri bölgelerinde yer kalmadı, turizmde yatırımlar yapılıyor. Yatırım ikliminin artması ve Türkiye’nin desteği gelişimde önemlidir. İki devletli politika ve Maraş politikası, devletin temelini güçlendiriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı tarafınca düzenlenen İskele İlçesi muhtarları toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığından meydana getirilen açıklamaya gore, Bafra’da yer edinen görüşmede, İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu, Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz, Cumhurbaşkanı İdari Daire Müdürü Osman Çağakan, Danışmanlık ve Siyasal İşler Müdürü Halit Bağman, Baş Danışman Aydın Akkurt, Mahalli Yönetimler Danışmanı Sinan Güneş, Cumhurbaşkanı Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler hazır bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görüşmede yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs’ta yeni bir devrin başladığını belirterek, Kıbrıs Türkleri ile Türkiye arasındaki bağları kopartacak, Avrupa Birliği içinde eritecek ve zaman içinde varlığı tehdit edecek federal temelde çözümden vazgeçildiğini dile getirdi.

Yeni siyasetin, iki eşit egemen devletin iş birliğiyle bir antak kalma bulunduğunu özetleyen Tatar, iki devlet zemininin güçlendiğini, ülkeye yatırımların yapıldığını kaydetti.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı’nda gözlemci üye olmasıyla yerin güçlendiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle Maraş açılımının yapıldığını ve ekonomik olarak gelişime büyük destek verildiğini aktardı.

Alt yapı projelerinin hayata geçmesiyle, ülkenin çehresinin değiştiğini dile getiren Tatar, kabloyla elektrik getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak, yarın sabah KKTC’ye geliyor

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Bak, yarın sabah KKTC’ye geliyor

“Ülkenin en güzel bölgesindeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, alt yapıda ve inşaat sektöründe gelişim sağlandığını sadece çevrenin korunup lüzumlu tedbirlerin de alınması gerektiğine dikkat çekti.

Kıbrıs’taki gerçeklere bağlı olarak bir antak kalma yapılmasını devamlı savunduğunu özetleyen Tatar, Rum tarafının açıklamalarının da geriye dönüş olamayacağını gösterdiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye’nin bölgenin en büyük ve kuvvetli ülkesi bulunduğunu, Libya ile meydana getirilen anlaşmanın peşinden Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de ve Mavi Vatan’da jeostratejik ve jeopolitik değerinin arttığını altını çizdi.

Kıbrıs’ın garantörü Türkiye’nin müdahalesiyle Kıbrıs Türkü’nün mal ve can güvenliğinin sağlandığını özetleyen Tatar, “Kıbrıs Sulh Harekatı’nın 50’nci, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ncı yılını kutlayacağız. Yarım asırdır Kıbrıs’ta sulh ve güvenlik var. Bosna’da ve Ukrayna’da yaşananları gördük. Filistin’de yaşananlar ortadadır. Yalnız kalırsanız kimse sizi korumaz. Daha ilkin oldukca acılar yaşadık. Birleşmiş Milletler ve öteki ülkeler seyretti” dedi. 

Kıbrıs’ta sulh, rahatlık ve itimat ortamının Türkiye’nin asker bulundurması ve garantörlüğünden geldiğini özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, ekonomik ve toplumsal olarak devletin güçlendirilmesi icap ettiğini dile getirdi.

Yönetsel olarak daha verimli emek harcamalar ve düzenlemeler yapılabileceğini aktaran Tatar, ekonominin daha oldukca denetim altına alması ve e-devlet projeleri benzer biçimde çalışmalarla ilerlemeler sağlanacağını söylemiş oldu.

Ülkede iş meydana getirecek hükümetlere gerekseme duyulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, liyakata dayalı bir seviye olması gerektiğine de dikkat çekti; üretim, katma değerin artması, fırsat eşitliği, eğitim, gezim, ziraat ve inşaat sektörüyle gelişim sağlanabileceğini kaydetti.

-“İki devletli politika ve Maraş politikası, devletin temelini güçlendiriyor” 

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha çok kabul görmesiyle yatırımların da attığını dile getiren Tatar, “Endüstri bölgelerinde yer kalmadı, turizmde yatırımlar yapılıyor. Yatırım ikliminin artması ve Türkiye’nin desteği gelişimde önemlidir. İki devletli politika ve Maraş politikası, devletin temelini güçlendiriyor” ifadelerini kullandı.

“Tanınmayan ülkenin politikası batkı edecek” diyenlerin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 144 değişik ülkeden talebe, 100 den fazla ülkeden gezgin ve yatırımcı geldiğini belirtti.

Tatar, devletin muhtarlık binaların yapılması, geliştirilmesi ve muhtarlık hizmetlerinin desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İskele Kaymakamı Ertuğrul Toroslu ve Muhtarlar Birliği Başkanı Akay Darbaz da toplantıdan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a muhtarları bir araya getirmiş olduğu için teşekkür etti.