Oldukça yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, Aliyev’in kendilerine destek belirttiğini özetleyen Tatar, “Aynı milletin evlatları, büyük Türk milletinin ayrılmaz parçasıyız” dedi.

Ülker Lefkoşa Maratonu’nda 10 ve 21 km koşuları sonuçları açıklandı

Ülker Lefkoşa Maratonu’nda 10 ve 21 km koşuları neticeleri açıklandı

Görüşmede, “tek millet üç devlet” ifadesini kullandığını söyleyen Tatar, Aliyev’in de bu ifadeyi desteklediğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte gerek gezim gerek eğitim gerek kültürel olarak bu kuvvetli bağların daha da güçlenmesi için lüzumlu adımların atılacağını dile getiren Tatar, KKTC’nin TDT’ye gözlemci üye olması sürecine işaret etti, “bu cepheyi güçlendirmek, aramızdaki kadim bağları daha ileriye taşımak gerek” dedi.

“Biz hep Azerbaycan’ı yakından takip ediyoruz” diyen Tatar, Türkiye’nin ise KKTC için en mühim ülke olduğuna işaret etti, “Hem anavatan, hem huzurun ve güvenliğin teminatı. Bölgenin siyasal istikrarının ve dengelerin korunması adına TC’nin KKTC’deki varlığı oldukca mühim” dedi.

“Azerbaycan’ın Karabağ mücadelesinde Türkiye benzer biçimde ikimiz de Kıbrıs’tan süreci izledik” diyen Tatar “Siz değerli ziyaretçilerimizin zaferi bizlerin de zaferi oldu” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs problemi ve Kıbrıs Türk savaşım zamanı hakkında data veren Tatar, “gönül bağları yazgı birliği bizleri daha da yakınlaştırmıştır” şeklinde konuştu, “zulüme ve saldırılara direnen bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Tatar basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.