Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye nazaran, Cumhurbaşkanı Tatar törende yapmış olduğu konuşmada, törende bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ODTÜ’nün marka değerinde bir eğitim kurumu bulunduğunu ve KKTC’deki kampusunun 19. yılını tamamladığını belirtti. 

Kampusun temellerinin atılmasında ve üniversitede alın teri döken herkesi kutlama eden Cumhurbaşkanı Tatar, gelecekte ülkeye ve Anavatan Türkiye’ye büyük hizmetleri olacak adaylara başarılar diledi.

Yaşam boyu eğitimin ve bilgiye erişimin önemine değinen Tatar, kendi tecrübelerini paylaşmış olduğu konuşmasında, ODTÜ öğrencilerine, “Hiçbir süre vazgeçmeyeceksiniz” tavsiyesinde bulunmuş oldu. Sıhhatli bir halde hedefleri gerçekleştirmek için yola devam etmek icap ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, hedefleri gerçekleştirmek için fırsatları değerlendirerek yarar elde etmek icap ettiğini de  söylemiş oldu. 

Tatar: UBP Kıbrıs Türk halkına büyük hizmetler verdi, büyük projelere imza attı

Tatar: UBP Kıbrıs Türk halkına büyük hizmetler verdi, büyük projelere imza attı

ODTÜ’nün mühim yatırımları olduğuna dikkat çeken Tatar, “Bu yatırımlarla ciddi başarıların ortaya çıkması temennimizdir. Hepimizin başarısı ülkemizin bekası içindir. Ülkemize sahiplenmek bizlere yakışan bir ülküdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kıymetli ve başarıya ulaşmış bireyler” olan tüm ODTÜ öğrencilerine gelecekte başarılar diledi.