Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye nazaran, New York’ta Türkevi’nde Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği’nde gerçekleşen kabulde, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubaniçbek Ömüraliyev’e Proje Direktörü Ersin Aydoğan eşlik ederken, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, New York Temsilcisi Mehmet Dana ve Birinci Yazman Davet Kalfaoğlu da görüşmede hazır bulunmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin internasyonal bir teşkilat olan Türk Devletleri Teşkilatı’na anayasal adıyla gözlemci üye olmasının Kıbrıs Türkü açısından fazlaca mühim bulunduğunu, bundan sonraki süreçte de öteki ülkelere bunun kılavuz olacağını umduğunu belirtti.

Üyeliğin üstünden 10 ay geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bu süreçte değişik kademelerde birçok temasın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Akdeniz’de bir Türk Devleti olan ve gelecek günlerde 40’ncı müessese yıldönümü kutlanacak olan Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk Devletleri ile toplumsal, kültürel ve ekonomik yönden iş birlikleri hayata geçirmeye başlandığını altını çizdi.

Yakın iş birliğinin artarak sürmesini temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Ömüraliyev’e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

AP Milletvekili Isabel Santos, adadaki temaslarını tamamladı

AP Milletvekili Isabel Santos, adadaki temaslarını tamamladı

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olunmasında büyük çaba çaba gösteren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl olduğu benzer biçimde bu yılda Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması çağrısı yaptığını hatırlattı.