Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kabulde yapmış olduğu konuşmada, Konya Selçuk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en büyük ve mühim üniversitelerinden biri bulunduğunu belirterek, kendilerini Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs meselesinin bir tek Kıbrıs Türk halkı ve Anavatan Türkiye’nin değil tüm Türk dünyasının ulusal davası olduğuna işaret ederek, “Doğu Akdeniz’deki Türk varlığını ve çıkarlarını başarıyla korumak için çaba sarfeden Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve görünürlüğünün artırılmasının önemine” vurgu yapmış oldu.

Meclis Genel Kurulu toplantısı sona erdi

Meclis Genel Kurulu toplantısı sonlandı

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy da konuşmasında, Konya Selçuk Üniversitesi hakkında detaylı informasyon vererek üniversite ve Konya halkı olarak devamlı Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olduklarını belirterek, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ve ulusal davanın öneminin daha iyi anlaşılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Metin Aksoy, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Fahri Doktora tevcih etmek suretiyle en kısa zamanda Konya Selçuk Üniversitesi’nde görmekten büyük onur ve mutluluk duyacaklarını beyan etti.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Internasyonal İlişkiler ve Dış ilişkiler Hususi Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal ve Cumhurbaşkanı Hususi Danışmanı Gökhan Güler hazır bulunmuş oldu.