Töre'den çocuklara: Geleceğin ümidi sizlersiniz

Töre’den ufaklıklara: Geleceğin ümidi sizlersiniz

Tatar, “Türk ulusunun gururu, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun esin kaynağı, yegane garantörümüz, kardeş devletimiz, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yaşını hep beraber büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yüce Önder Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının peşinden kurulan Cumhuriyetin; emperyalizme karşı duruşun, azmin, kararlılığın, fedakârlığın ve egemenliğin sembolü bulunduğunu kaydetti.

“Aziz Tük ulusu Kurtuluş Savaşı’nı imkânsızlıklar ve yokluklarla özünden ve özgürlüğünden hiçbir vakit ödün vermeden kazanmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, şöyleki devam etti:

“Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen Türk ulusu, şimdi de her ferdi ile Türkiye’yi gelişmiş medeniyetler seviyesine taşıma çabası vermekte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yeni bir Türk yüzyılına imza atmaktadır.

Anavatan Türkiye dün olduğu benzer biçimde bugün de Kıbrıs mevzusundaki haklarımızın korunmasında, haklarımızın elimizden alınmasının engellenmesinde, KKTC sınırları içinde güvenli bir ortamda yaşamamızın güç deposu ve teminatıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Liderliği, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kardeşliğini her platformda asla çekinmeden söylemekte, yeni siyasetimize olan desteğini üstüne basa basa ifade etmektedir. Kuvvetli Türkiye kuvvetli Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti anlama gelir.

Büyük önder, eşi olmayan komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu yolumuz, ilkeleri ilkelerimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk’le beraber İstiklal Harbi’nin zaferle taçlandırılmasını elde eden kahraman Komutanlarımızı, Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yurtsever üyelerini dualarla yâd ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve Kıbrıs Türk Halkı adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Halkı’nın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama eder, Cumhuriyetin 100. Senesinde, ‘Türkiye Yüzyılı’nın, tüm soydaşlarımızla beraber bir ‘Türk Yüzyılı’na dönüşmesini temenni ediyorum.”