Cumhurbaşkanlığı’ndan meydana getirilen açıklamaya nazaran, Cumhurbaşkanı Tatar, dün, Türkiye Teknoloji Ekibi (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ı kabul etti.

Tatar

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yapmış olduğu konuşmada, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın müdafa sanayisinde İnsansız Hava Aracı ve Silahsız İnsansız Hava Araçları mevzusunda yapmış olduğu çalışmaların, Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yakından takip edildiğini ve destek bulduğunu söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Bilim Lefkoşa’nın açılışına katılmak ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde konuşma vermek için ülkede bulunan Bayraktar’ı görmenin mutluluğunu yaşadığını beyan etti.

Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kendi mücadelesi içinde büyük aşamalar kaydettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin tanınması için çeşitli platformlarda açıklamalarda bulunduğunu ve Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olunmasını sağladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin güçlenmesi için yatırımların yapılması emrini Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmadan ilkin başbakan görevindeyken vermeye başladığını dile getirdi.

Türkiye’den su getirilmesinin peşinden kabloyla elektriğin getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bunun tüm Kıbrıs’ın enerji problemininin çözüleceği büyük bir proje bulunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Cenup Kıbrıs’ın, Yunanistan üstünden enterkonnekte sistemine bağlanmak istediğini sadece daha ucuz ve güvenli olduğundan Türkiye’den gelecek elektriğin paylaşılabileceğini teklif ettiklerini belirtti.

Hedeflerinin ülkedeki yapının güçlendirilmesi ve halka müreffeh bir gelecek sunmak bulunduğunu özetleyen Cumhurbaşkanı Tatar, pandemi, Ukrayna-Rusya Savaşı, 6 Şubat depremi ve ekonomik krizin etkilerine karşın başarı göstermiş bir dönem geçirildiğini altını çizdi.

Türkiye’deki gençlerle beraber ülke gençlerinin de bilim ve teknolojiden faydalanabilmesinin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bugün oluşturulan “Bilim Lefkoşa” yardımıyla ülkede bilim adamlarının yetişebileceğine dikkat çekti.

Başbakan Ünal Üstel, Karpaz bölgesinde halkla buluşacak!

Başbakan Ünal Üstel, Karpaz bölgesinde halkla buluşacak!

Bayraktar’a çalışmalarında başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yüzyılında daha fazlaca güçlenen ve Türk dünyasının lideri olan Türkiye yardımıyla Şimal Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de güçleneceğini kaydetti.