Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’ndan meydana getirilen yazılı açıklamaya bakılırsa, TC İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden gelen teknik kurul ile Emek harcama Dairesi heyeti içinde emek harcama toplantısı yapılmış oldu.

“TC ile KKTC Içinde Emek harcama, Toplumsal Güvenlik ve İstihdam Alanlarında İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde oluşturulan Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Ortak Sürekli Komisyonu’nun 1. Toplantısı’nda imzalanan iş birliği protokolünce hayata geçirilen 2023-2024 Fiil Planı kapsamında meydana getirilen toplantı Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nda yer aldı.

Toplantıya Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Bakanlık Müsteşarı Serkan İlseven ile Emek harcama Dairesi Müdürü Sezgi Ballı da katıldı.

Meslek hastalıkları, iş sağlığı nezarete ve iş hijyeni ile ilgili TC ve KKTC’deki mevcut durumun değerlendirildiği görüşmede, oluşturulması ihtiyaç duyulan mevzuat ve yapılması gerekenler hakkında heyetler içinde karşılıklı görüş alışverişi ve bilgilendirme yapılmış oldu.

Tatar: Görüşmede tek millet üç devlet ifadesini kullandım, kendisi de bu ifadeyi destekledi

Tatar: Görüşmede tek millet üç devlet ifadesini kullandım, kendisi de bu ifadeyi destekledi

Gardiyanoğlu

Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, görüşmede yapmış olduğu konuşmada, Ankara’ya ümitli gittiğini ve gururla döndüğünü kaydederek, TC Emek harcama ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kendisini oldukça sıcak karşıladığını belirtti.

Bakanlığının iş hacminin yüzde yetmişinin Emek harcama Dairesi üstünde olduğuna dikkat çeken Gardiyanoğlu, Emek harcama Dairesi mensubunun güçlendirilmesinin önemine işaret etti. İki bakanlık tarafınca hayata geçirilen fiil planı kapsamında meslek hastalığı, iş hijyeni ve iş yeri hekimliği ile ilgili yapılması gerekenlerin takvimlendirilerek bir an ilkin sonuçlandırılmasını isteyen Gardiyanoğlu, üstüne düşen her türlü katkıyı koymaya hazır bulunduğunu söylemiş oldu.

Ballı

Emek harcama Dairesi Müdürü Sezgi Ballı da, yürürlükte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın iş güvenliği bacağının  iş sağlığı kısmının geriden geldiğini, Sıhhat Bakanlığı ile iş birliği içinde, meslek hastalığı, iş hijyeni denetimi ve iş yeri hekimliği mevzuatlarının da günün koşullarına bakılırsa güncellenmesi için, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ile iş

birliği içinde emek vererek adım atılacağını söylemiş oldu.